Κουτσούμπας: Καθαρή έξοδος σημαίνει μόνο κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ανέφερε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας: Καθαρή έξοδος σημαίνει μόνο κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων
Σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι έχουν απόλυτο δίκιο οι συνταξιούχοι που κινητοποιούνται και σημείωσε οτι η ίδια η κυβέρνηση έχει πει ότι από τις αρχές του 2019 "θα έχουμε περικοπές 8 δισ. ευρώ σε τρία χρόνια '19-'20-'21".

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ανέφερε ότι "οι προσπάθειες" που λέει η κυβέρνηση είναι για λαϊκή κατανάλωση, είναι για εμπαιγμό, στην ουσία, των συνταξιούχων, για εμπαιγμό του λαού, διότι έχει νομοθετήσει όλα αυτά τα μέτρα, τα προηγούμενα τριάμιση χρόνια, προχωράνε κανονικά μέχρι τέλος του ‘18 και από αρχές του ‘19 έχουμε και μείωση σε συντάξεις με τον επανυπολογισμό κι ας λένε τώρα ότι 25% με 30% των συνταξιούχων θα πλήξει εκ νέου αυτό, γιατί έχει πληγεί ήδη το σύνολο των συνταξιούχων. Θα έχει σοβαρά αποτελέσματα, διότι δεν είναι μόνο αυτά, είναι το αφορολόγητο, αλλά είναι και μια σειρά άλλα μέτρα. Και τα χαράτσια πληρώνουν, και τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν και τα ζητήματα της υγείας, της περίθαλψης, το κόστος των φαρμάκων έχουν αυξηθεί".

Ως προς την αποστροφή του κ. Τσακαλώτου ότι "δεν είναι υπερβολικη η φορολογία", αφού ο γγ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας υποστήριξε ότι "κοροϊδεύουν τον κόσμο μπροστά στα μάτια μας" πρόσθεσε ότι ο λαός που βρίσκεται στους δρόμους ξέρει πολύ καλά ποιός κοροϊδεύει, ποιός λέει την αλήθεια και τι πρέπει να γίνει.

"Κατάργηση όλων αυτών των νόμων, αυτή είναι η ουσία!" υπογράμμισε ο ηγέτης του Περισσού, μιλώντας στον Σκάι

Ο ίδιος δήλωσε πως "καθαρή έξοδος" δεν πρόκειται να υπάρξει, τονίζοντας ότι "καθαρή έξοδος σημαίνει μόνο κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών νόμων και αναπλήρωση στις οικονομικές απώλειες που είχε ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αυτά τα χρόνια της κρίσης".

Είπε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην προεκλογική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι "δεν πρόκειται να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη", και ότι "ανάπτυξη για τον λαό σημαίνει κατάργηση των 1000 και πλέον αντιλαϊκών νόμων, ανάκτηση απωλειών, όχι σταδιακά, όπως θα διατυμπανίζει ο κ. Τσίπρας και όπως το λέει τρία χρόνια τώρα, γιατί και τώρα μιλάει γι' αυτό το πράγμα.

"Σημαίνει", συνέχισε, "εδώ και τώρα καταργώ τους νόμους, αυξάνω τους μισθούς, βάζω κατώτερο 751 ευρώ, επαναφέρω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργώ τον ΕΝΦΙΑ, γιατί τα υπόλοιπα είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Και αυτές τις υποσχέσεις έχουμε γνωρίσει πάρα πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια".

Υπενθύμισε ακόμα ότι "η εποπτεία της ΕΕ και των υπολοίπων θεσμών θα είναι παρούσα, τα ζητήματα των πρωτογενών πλεονασμάτων, που σημαίνει μάτωμα του ελληνικού λαού, με νέες περικοπές και με σφίξιμο του ζωναριού θα είναι μέχρι το 2060, ενώ και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η τρόϊκα, άσχετα πώς θα ονομάζεται, κουαρτέτο ή αν δεν θα ονομάζεται έτσι, θα είναι εδώ παρούσα".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο ηγέτης του Περισσού επεσήμανε ότι οι εξελίξεις "θα εξαρτηθούν κατά πολύ απ' το πώς θα πάνε αυτές οι περίφημες διαπραγματεύσεις και η "έξοδος" απ' τα μνημόνια και η "ρύθμιση" του κρατικού χρέους έως τέλη Ιούλη", προσθέτοντας "δεν αποκλείω εκλογές το Φθινόπωρο, φέτος τον Ιούλη λήγει η διαπραγμάτευση, λήγει και το πρόγραμμα...".

Είπε ακόμα οτι είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση καθώς θα μπορεί να παρουσιάσει "όπως πολύ καλά ξέρει να το κάνει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ" στον ελληνικό λαό το "τέλος" των μνημονίων χωρίς να λέει ότι το "δικό μας πρόγραμμα" είναι ήδη συμφωνημένο με τους δανειστές, θα μπορεί να δώσει "νέες υποσχέσεις ανέξοδες τις οποίες δεν θα υλοποιήσει", προσπαθώντας να κερδίσει και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνηση βέβαια έχει το μαχαίρι και το πεπόνι για το πότε θα τις κάνει. Επιδιώκει να πάει αργότερα. Γιατί αν πάει μέχρι τέλη του ‘18 αρχές του ‘19 με τόσα πολλά μέτρα, τα οποία είναι αποφασισμένα ήδη απ' το προηγούμενο πρόγραμμα, δε θα μπορέσει να περάσει αυτή την ιστορία της "κανονικότητας" και της "δίκαιης ανάπτυξης" πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ δεν το αφορά αυτό καθεαυτό το γεγονός και πρόσθεσε ότι πολλά κόμματα ζητάνε εκλογές "διότι δεν έχουν ριζικές εναλλακτικές λύσεις να δώσουν στη βασική κατεύθυνση και της οικονομικής πολιτικής και των ευρωενωσιακών θεσμών και το τι απαιτούν, έχουν την ίδια αντίληψη".

"Το πρόβλημα είναι αν θα αλλάξει ριζικά η πολιτική με τις εκλογές. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί" υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Είπε, ερωτηθείς σχετικά, ότι ο Περισσός αντιτάσσεται στην κατάτμηση της Β' Αθηνών, όχι διότι φοβάται κάτι, αλλά διότι "η κατάτμηση της Β' Αθήνας, με βάση τον εκλογικό νόμο, σημαίνει ότι με την καραμπόλα που προβλέπει ο εκλογικός νόμος, τα μικρότερα κόμματα επειδή ξεκινούν από εκεί για να γίνεται η κατανομή των εδρών και παίρνουν τις έδρες τους εκεί που έχουν τΙς περισσότερους ψήφους, θα διώξουν τα μικρότερα κόμματα, αυτά που βγάζουν 10 - 15 βουλευτές, για να παίρνουν τις έδρες σε άλλες εκλογικές περιφέρειες".

"Και βεβαίως δε θα εκλέγονται βουλευτές μικρών κομμάτων, για παράδειγμα απ' τη Β' Αθηνών, ώστε να έχουν μια κοινοβουλευτική ομάδα αξιοπρεπή, που παίρνει ο υποψήφιός τους 30 και 50 χιλιάδες σταυρούς και θα του δίνει κάπου που θα παίρνει 500 - 800 ψήφους, σε μια μικρή εκλογική περιφέρεια, χωρίς να υποτιμάμε φυσικά τις μικρές εκλογικές περιφέρειες, αλλά είναι ζήτημα στοιχειώδους αντιπροσωπευτικότητας και "δημοκρατικής" τάξης" κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus