Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πόρτα» από Ιβάνοφ σε Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ στα Σκόπια. Ο Ιβάνοφ επιμένει σε μια λύση που δεν θα περάσει από συνταγματικές αλλαγές. Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε ελάχιστα λεπτά.

«Πόρτα» από Ιβάνοφ σε Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ στα Σκόπια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Makfax, το κυβερνητικό όχημα με αστυνομική συνοδεία έφτασε στην προεδρική κατοικία στις 10:03, αναχώρησε στις 10:09 και οι πύλες έκλεισαν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Γκεόργκι Ιβάνοφ (φωτό), μετά και τη συμφωνία με την ελληνική πλευρά για το Σκοπιανό, φέρεται να είπε στον Ζόραν Ζάεφ ότι δεν έχουν λόγο να συνεχίσουν τη συζήτηση και διέκοψε έναν διάλογο, ο οποίος, επί της ουσίας, δεν ξεκίνησε ποτέ. Ο Ιβάνοφ επιμένει σε μια λύση που δεν θα περάσει από συνταγματικές αλλαγές.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της χώρας, οι κ.κ. Ζάεφ και Δημητρόφ επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ιβανόφ «διέκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να συζητήσει για οφέλη που προκύπτουν από αυτή την ιστορική συμφωνία για το μέλλον της χώρας».

Μέσω της ανακοίνωσής της, η κυβέρνηση καλεί όλους τους πολιτικούς παράγοντες να ενωθούν γύρω από τις εθνικές προτεραιότητες. «Οι πολίτες έχουν τελικά την ευκαιρία να γράψουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους παρεμποδίσει να λάβουν την ενδεδειγμένη απόφαση για το μέλλον της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Χθες, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε σε γραπτή δήλωσή του ότι το ζήτημα του ονόματος επιλύθηκε τηλεφωνικά και με προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, κάτι που ο ίδιος δεν θεωρεί «σοβαρό και ανεύθυνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v