Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκόπελος: Στον «αέρα» ολόκληρη γειτονιά μετά από κατολίσθηση πλαγιάς

Η μακροχρόνια διάβρωση είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών κατά μήκος όλου του δρόμου.

Σκόπελος: Στον «αέρα» ολόκληρη γειτονιά μετά από κατολίσθηση πλαγιάς

Τα πλάνα από drone «κόβουν» την ανάσα. Η ιστορική περιοχή «Κάστρο» κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα. Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους.

Η περιοχή “Κάστρο” από την Παναγίτσα του Πύργου μέχρι τον Μύλο, η οποία το καλοκαίρι κατακλύζεται από επισκέπτες, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου και αποτελεί τουριστική διαδρομή, καθώς φιλοξενεί σημαντικά μνημεία (ερείπια της αρχαίας Ακροπόλεως μετά τη μεσαιωνική οχύρωση και 5 ιστορικές εκκλησίες με σπουδαίες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα) και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο, κινδυνεύει να βρεθεί στη θάλασσα. 

Η μακροχρόνια διάβρωση είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών κατά μήκος όλου του δρόμου. Οι μετακινήσεις βράχων έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα μνημεία, αλλά μπορούν να αποβούν μοιραίες για τους κατοίκους της περιοχής.

Μια ολόκληρη γειτονιά όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει η efimerida-sporades, βρίσκεται στο... χείλος του γκρεμού. Η τελευταία κατολίσθηση, την περασμένη Κυριακή, ήρθε να “φωνάξει” ότι χρειάζονται έργα για να μην θρηνήσουμε θύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v