Διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα παραποιημένα στοιχεία

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία που έστελνε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΕ. Θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Στη λίστα με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων, για τα οποία θα πραγματοποιηθεί έρευνα, μπαίνει και αυτό του Κώστα Καραμανλή, εκτός από αυτά των Γιώργου Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

  • Ant1
Διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα παραποιημένα στοιχεία

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία που έστελνε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΕ. Θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Στη λίστα με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων, για τα οποία θα πραγματοποιηθεί έρευνα, μπαίνει και αυτό του Κώστα Καραμανλή, εκτός από αυτά των Γιώργου Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου και Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του πρώην πρωθυπουργού πολίτης κάτοικος της Θεσσαλονίκης. Έτσι, στην τελική ευθεία μπαίνει η σύσταση νέας εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαιοσύνη ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση, μετά την κατάθεση, από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, των δύο πορισμάτων για την οικονομία, της ευρωπαϊκής επιτροπής και των ειδικών εμπειρογνωμόνων.

Η διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράντου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, έστειλε τη σχετική δικογραφία στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus