Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους

Μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε νέα παράταση λόγω της μειωμένης ανταπόκρισης των πολιτών. Επίσης για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

  • Ant1
Νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους

Μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων χώρων να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε νέα παράταση λόγω της μειωμένης ανταπόκρισης των πολιτών.

Επίσης για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου είχαν υποβληθεί μόλις 618.334 αιτήσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον χειμώνα στις πολεοδομίες η καθημερινή κατάθεση αιτήσεων έφθανε ακόμη και τις 5.000.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπαγωγή στη ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν για 40 χρόνια τους ημιυπαίθριους ή άλλους χώρους, όπως σοφίτες, πατάρια, υπόγεια, εσωτερικά αίθρια κλπ.

Την ίδια ώρα, το ΥΠΕΚΑ μελετά και τη ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, στην οποία θα υπάρχει και πρόσθετο τέλος για τις μή καταβληθείσες εισφορές προς το ΙΚΑ, το ύψος του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v