Συνάντηση Βούτση με τον πρέσβη του Κατάρ για το Μάτι

Την οικονομική ενίσχυση από το Κατάρ για την κατασκευή κέντρων υγείας στο Μάτι συζήτησε με τον πρέσβη της αραβικής χώρας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Συνάντηση Βούτση με τον πρέσβη του Κατάρ για το Μάτι

Με τον Πρέσβη του Κατάρ κ. Abdulaziz Ali Al – Naama  συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος του έθεσε το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης από την πλευρά του Κατάρ στον κεντρικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για το Μάτι για την ανέγερση μίας ή και περισσοτέρων μονάδων υγείας στην περιοχή που επλήγη πέρυσι από τη φονική πυρκαγιά.

«Υπάρχει μια δέσμευση, από την πλευρά του Κατάρ, μετά την επίσκεψη και του Υπουργού Εξωτερικών του κ. Κατρούγκαλου, για να υπάρχει μια βοήθεια προς τους πληγέντες της μεγάλης τραγωδίας η οποία συνέβη πριν ένα έτος στη χώρα μας, μας γεμίζει υποχρέωση και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την κυβέρνηση σας. Πράγματι η αλληλεγγύη είναι το όπλο με το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καταστροφές και να θεραπεύονται οι άνθρωποι που υπέστησαν, όσα τρομερά υπέστησαν σ’ αυτή την πρωτοφανή τραγωδία» επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρέσβης κ. Abdulaziz Ali Al – Naama επιβεβαίωσε την πρόθεση του κράτους του Κατάρ για την ενίσχυση της δημιουργίας μονάδων υγείας στο Μάτι λέγοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Κατάρ συμβάλλει και βοηθάει όλες τις φιλικές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων, αναμένουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη μελέτη αυτού του έργου, εμείς θα συμβάλουμε στην κατασκευή μιας πτέρυγας του νοσοκομείου αυτού, όπως αυτό συμφωνήθηκε στην επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v