Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όσα ΔΕΝ ξέρετε για παγκόσμιους σούπερσταρ!

Εξι από τις κορυφαίες αυτοβιογραφίες διασήμων που κυκλοφόρησαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού. Advertorial.

Όσα ΔΕΝ ξέρετε για παγκόσμιους σούπερσταρ!

Για Κορυφαίο και Νόμιμο Παιχνίδι μπες στη winmasters

Η ζωή των διασήμων έχει πάντα ενδιαφέρον για τους «κοινούς θνητούς». Άπαντες θέλουμε να μάθουμε τι γίνεται πίσω από την κουρτίνα, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Τους έρωτες, τις αγάπες, τα γούστα και τις επιθυμίες των διασήμων, είτε αυτοί είναι ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες, πολιτικοί, βασιλιάδες και βασίλισσες ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί μπαίνει στα σπίτια μας μέσα από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο.

Είναι κι αυτός ένας λόγος που τα τελευταία χρόνια πολλοί οι είναι οι διάσημοι που συγγράφουν (ή αναθέτουν σε άλλον να το κάνει) την αυτοβιογραφία τους. Διότι πίσω από κάθε τι, η εμπορική επιτυχία είναι στο τέλος αυτή που κάνει τη διαφορά. Και οι αυτοβιογραφίες διασήμων, ανθρώπων που θαυμάζουμε ή «θαυμάζουμε να αντιπαθούμε» γίνονται ανάρπαστες, οπότε το κέρδος είναι εγγυημένο, τόσο για τους ίδιους, όσο και τις εκδοτικές εταιρείες.

Ας δούμε λοιπόν μαζί έξι από τις κορυφαίες αυτοβιογραφίες διασήμων που κυκλοφόρησαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Βιβλίo- Outrageous!: The Fine Life and Flagrant Good Times of Basketball’s Irresistible Force: Τσαρλς Μπάρκλεϊ

O Σερ Τσαρλς, το βουνό γύρω από τα ριμπάουντ, ο φόργουορντ των 195 εκατοστών, αλλά και των 130 μυϊκών κιλών πάντα τραβούσε πάνω του τα βλέμματα. Και μέσα και έξω από τα παρκέ. Τεράστιος παίκτης, ήθελε να πάρει πρωτάθλημα από τον Τζόρνταν, πολιτικοποιημένος, αθυρόστομος και μέγας τζογαδόρος. Πολυδιάστατη και πολυσχιδής προσωπικότητα, στο βιβλίου του αποκαλύπτει πολλά. Από τα πρώτα χρόνια στην Αλαμπάμα μέχρι τα 10.000.000 δολάρια που έχει χάσει στον τζόγο και τη βοήθεια που ζήτησε για να λύσει αυτόν τον εθισμό. Ποτέ δεν ήταν βαρετός, το ίδιο ισχύει και για κάθε σελίδα του βιβλίου του που θα σας καθηλώσει.

Βιβλίo- Becoming: Μισέλ Ομπάμα

Λένε ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μία πολύ δυνατή γυναίκα. Στην περίπτωση της Μισέλ Ομπάμα (πρώτη κυρία των ΗΠΑ για οκτώ χρόνια) αυτό ισχύει στο ακέραιο. Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα είναι δικηγόρος, έχει εργαστεί με επιτυχία σε πολλά πόστα, ενώ έφτασε να γίνει κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, πόλη στην οποία γεννήθηκε. Δεν μασάει τα λόγια της, σε πολλές σελίδες θα βρείτε αλήθειες που απλά αφοπλίζουν με τον τρόπο που ειπώθηκαν και γράφτηκαν. Ένα βιβλίο που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.

Βιβλίo- Little Girl Lost: Ντριου Μπάριμορ

Κορίτσι-θαύμα στη δεκαετία του 80. Πέρασαν όντως 40 χρόνια από τότε που την είδαμε στην περίφημη ταινία «Ε.Τ. ο εξωγήινος του Στίβεν Σπίλμπεργκ (είναι ο νονός της). Πέτυχε γρήγορα, ήταν μόλις έξι ηττών. Η παιδική αθωότητα δεν υπήρξε ποτέ -με ότι αυτό συνεπάγεται- και η Μπάριμορ κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της μέσα από διάφορες χρήσεις και καταχρήσεις ως ενήλικη. Δυνατό βιβλίο, συγκλονιστικές μαρτυρίες, οι οποίες θαμπώνουν σε μεγάλο βαθμό τα φώτα του Χόλιγουντ (και όχι μόνο).

Βιβλίo- Scar Tissue: Άντονι Κίντις

Το συγκρότημα Red Hot Chilli Peppers έχει σημαδέψει τη ροκ μουσική σκηνή. Τεράστιες επιτυχίες και η φωνή του Άντονι Κίντις, κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική. Το βιβλίο αποκαλύπτει πτυχές που δεν ξέραμε. Το διαζύγιο των γονιών του, ο πατέρας του που τον «μύησε» στα ναρκωτικά, η πολυτάραχη ζωή του. Από τα πρώτα βήματα της μπάντας σε άσημα μαγαζιά μέχρι την απόλυτη αποθέωση και μέσα σε αυτό ο Κίντις να ψάχνει την ισορροπία και τον συμβιβασμό με τους δικούς του δαίμονες.

Βιβλίo- Bossypants: Tίνα Φέι

Είναι ελληνικής καταγωγής, είναι η Τίνα Φέι και θεωρείται από πολλούς ως η «βασίλισσα» στη σύγχρονη κωμωδία. Με πικάντικες και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες μας περιγράφει την πορεία της από τα πρώτα της βήματα μέχρι και το Saturday Night Live. Όταν δε, αναφέρεται σε συνεργάτες και σε άλλους διάσημους, τότε το γέλιο θα σας βγει πηγαίο και άφθονο. Έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 3.500.000 αντίτυπα. Η ίδια πάντως δείχνει ιδιαίτερα συνειδητοποιημένη και σεμνή. Ίσως αυτό είναι και το μεγάλο μυστική της επιτυχίας της.

Βιβλίo- Born a Crime: Τρέβορ Νόα

Πώς μπορεί να προχωρήσει κάποιος άνθρωπος που γεννήθηκε... παράνομα; Κι όμως μπορεί και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Διότι πολύ απλά καμία γέννηση δεν είναι παράνομη, είναι απλά δώρο ζωής. Ο Τρέβορ Νόα έχει μία συγκλονιστική πορεία μέχρι να φτάσει να παρουσιάζει το The Daily Show που σπάει τους δείκτες της ακροαματικότητας στις ΗΠΑ. Γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική στα χρόνια του ντροπιαστικού Απαρτχάιντ, από λευκό πατέρα και μαύρη μητέρα. Αυτό ήταν όντως παράνομο τότε, γι' αυτόν τον λόγο οι γονείς του τον έκρυβαν μέχρι την πτώση του ρατσιστικού καθεστώτος και την άνοδο στην εξουσία του Νέλσον Μαντέλα. Το βιβλίο φυσικά ξεχειλίζει κι από χιούμορ και όμορφες στιγμές με αμεσότητα και ειλικρίνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v