Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο

Πρόκειται για μέλη του πληρώματος και έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα. Πάνω από 1.000 οι επιβάτες στο πλοίο, που είναι το πρώτο που ξεκίνησε κρουαζιέρα μετά την 6μηνη αναστολή.

Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο στη Μήλο

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό δώδεκα κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην Covit 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στα υπόλοιπο πλήρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το πρώτο πλοίο που ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο μετά από 6μηνη αναστολή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα ενώ είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στη χώρα μας. 

Τα δώδεκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μέλη πληρώματος μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα, όπου εντοπίστηκαν τα 12 κρούσματα, ενώ στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τεστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v