Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρκυρα: Συναγερμός για νοσηλεύτρια με παράλυση κάτω άκρων μετά το εμβόλιο

Επειτα από τον δεύτερο εμβολιασμό της, 40χρονη νοσηλεύτρια εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων. Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών. Εισαγγελική έρευνα.

Κέρκυρα: Συναγερμός για νοσηλεύτρια με παράλυση κάτω άκρων μετά το εμβόλιο

Ανησυχία προκαλεί η εκδήλωση αυτοάνοσου νοσήματος σε νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, η οποία είχε κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Έπειτα από τον δεύτερο εμβολιασμό της, η 40χρονη εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος έκανε αρχικά λόγο για ανεπιθύμητη ενέργεια του εμβολίου. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως η αξονική της ήταν «καθαρή» και η νοσηλεύτρια -που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας- αξιολογείται νευρολογικά.

Σύμφωνα με επιστήμονες, δεν υπάρχει βεβαιότητα συσχετισμού του εμβολιασμού με το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre που έχει εκδηλώσει η γυναίκα.

Η εκτίμηση είναι πως οφείλεται σε κάποια λοίμωξη, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύεται.

Εισαγγελική έρευνα

Την διενέργεια έρευνας, με αντικείμενο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού, με αφορμή το θέμα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η παρέμβαση της εισαγγελέως για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης οφείλεται στις δηλώσεις του κ. Γιαννακού σε τηλεοπτικό σταθμό, στις οποίες συνέδεσε το πρόβλημα που εμφάνισε η νοσηλεύτρια με την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, την οποία έκανε η 40χρονη. Ο κ. Γιαννακός εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση των κάτω άκρων που εμφάνισε η γυναίκα οφείλεται στο εμβόλιο, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία τέτοια σχετική επίσης ανακοίνωση των γιατρών.

Η προκαταρκτική εξέταση θα διαπιστώσει αν ο κ. Γιαννακός έχει διαπράξει ή όχι το ερευνώμενο αδίκημα.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v