Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γραμμή... στις φυλακές Δομικού ο Λαγός, στην απομόνωση

Τι είπε ο εισαγγελέας για το αιτήματά του να πάει στον Κορυδαλλό. Το μεσημέρι έφτασε στην Αθήνα ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα, είπε η Αρ. Πελώνη. Νίκη της Δημοκρατίας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γραμμή... στις φυλακές Δομικού ο Λαγός, στην απομόνωση

Απευθείας στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Γ. Λαγός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο εφετείο. Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Κατά την έξοδό του δύο - τρία άτομα του φώναζαν «Γιαννάρα γερά» ενώ δύο άτομα από το απέναντι πεζοδρόμιο φώναζαν «ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί».

Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού θα διανυκτερεύσει απόψε ο Γιάννης Λαγός, στο πλαίσιο της διαδικασίας, που τηρείται αυστηρά, σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού στον χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής, αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, θα υποβληθεί αμέσως σε μοριακό τεστ και θα οδηγηθεί σε ειδικό χώρο όπου δεν θα έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα αύριο το πρωί.

Τότε και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή.

Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος του κρατούμενου θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΕΜ θα συνυπολογίσει διάφορες παραμέτρους πριν καταλήξει στην απόφαση, καθώς το κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού είναι αφενός φυλακή υποδίκων, ενώ επίσης το 70% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, κάτι που δημιουργεί και θέμα ασφάλειας για τον Γ. Λαγό, λόγω και της ρατσιστικής δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Με αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που οδηγήθηκε στο Εφετείο στις 4 το απόγευμα.

Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής συνοδεία αστυνομικής δύναμης ήρθε απευθείας από το αεροδρόμιο στο Εφετείο όπου τον ανέμεναν οι συνήγοροι του Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή. Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, θα θέσουν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε στην Ελλάδα ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, σε εκτέλεση του αιτήματος έκδοσής του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Μετήχθη στο Εφετείο μετά την έκδοσή του  από τις βελγικές αρχές ύστερα από ένταλμα της Ελλάδας. Οδηγείται στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος θα του επιδόσει φυλακτήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που είχε υπό την εποπτεία του την περιφέρεια Πειραιά και φρόντιζε για την ασφάλεια του νυν κρατούμενου αρχηγού της οργάνωσης, έφτασε αργά το μεσημέρι στην Αθήνα από την βελγική πρωτεύουσα όπου και συνελήφθη στα τέλη Απριλίου.

Το φυλακιστήριο θα συνταχθεί, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες, με το οποίο θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες , πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Ο επί σειρά ετών βουλευτής της Χρυσής Αυγής (2012-2019) ξεκίνησε την διαδρομή του στην Χρυσή Αυγή ως μέλος της φρουράς του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος όχι μόνο τον έθεσε υποψήφιο βουλευτή αλλά και τον τοποθέτησε και σε κομβικής σημασίας θέσεις εντός του κόμματος, όπως το Πολιτικό Συμβούλιο αλλά και το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Τον Ιούνιο του 2019 ο Γιάννης Λαγός εξελέγη ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή, ωστόσο ένα μήνα ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα το οποίο έμεινε εκτός Βουλής στις εκλογές του Ιουλίου.

Πελώνη: Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα 

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της. Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη όσων πάλεψαν ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού

«Το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας. Μια νίκη όσων πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού. Αποτελεί άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά, που με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε. Η μάχη ενάντια στην λογική του μίσους, του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται», αναφέρει ανακοίνωση του του ΣΥΡΙΖΑ.
.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v