Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Σπύρος Καπράλος εξελέγη Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Ο κ. Καπράλος κέρδισε στις εκλογές που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των ΕΟΕ στην Αθήνα, λαμβάνοντας 31 ψήφους έναντι 19 του Δανού Niels Nygaard που εκτελούσε χρέη Προέδρου έως τώρα.

O Σπύρος Καπράλος εξελέγη Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Ύψιστη τιμή για τον ελληνικό Ολυμπισμό και Αθλητισμό αποτελεί η εκλογή του Προέδρου της ΕΟΕ και μέλους της ΔΟΕ Σπύρου Καπράλου στο ανώτερο αξίωμα της Ολυμπιακής οικογένειας της Ευρώπης!

Ο κ. Καπράλος κέρδισε στις εκλογές που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των ΕΟΕ στην Αθήνα, λαμβάνοντας 31 ψήφους έναντι 19 του Δανού Niels Nygaard που εκτελούσε χρέη Προέδρου έως τώρα.

Η θητεία του νέου Προέδρου είναι τετραετής (2021-2025) και ο Σπύρος Καπράλος είναι ο 9ος Πρόεδρος στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Με την εκλογή αυτή ο Πρόεδρος της ΕΟΕ γίνεται ο Έλληνας με το υψηλότερο αξίωμα στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα, εκπροσωπώντας τις 50 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης.

Συγκινημένος ο κ. Σπύρος Καπράλος αμέσως μετά την εκλογή του, δήλωσε προς τους εκπροσώπους των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών: «Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας! Αισθάνομαι περήφανος που υπηρέτησα την EOC ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το να έχω τώρα την ευκαιρία να ηγηθώ της Εκτελεστικής Επιτροπής εκ μέρους σας, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, είναι πράγματι ένα πολύ μεγάλο προνόμιο. Η υποστήριξή σας σημαίνει πολύ για μένα. Είμαι πολύ ευγνώμων. Θα είμαι αφοσιωμένος, απροκατάληπτος, διαφανής και Πρόεδρος για όλα τα έθνη.

Όλοι μαζί, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα στοχεύσουμε στη βελτίωση και θα υποστηρίξουμε τα μέλη μας, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ειδικά αυτές με τις μεγαλύτερες ανάγκες) και ακόμη περισσότερο τους διοργανωτές των εκδηλώσεών μας. Μέσω της ενότητας, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης μπορούμε να ανεβάσουμε την EOC στο επόμενο επίπεδο.

Έχουμε πολλά να κάνουμε. Γνωρίζω ότι για τις επόμενες 60 ημέρες περίπου, θα εστιάσετε πλήρως στην επιτυχία του Τόκιο 2020. Για να βεβαιωθείτε ότι η Ευρώπη θα επιδείξει και πάλι ένα σημαντικό επίπεδο επιτυχίας. Χάρη στη συμμετοχή σας στην πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, γνωρίζουμε επίσης τις προτεραιότητές σας καλύτερα από ποτέ. Καλύτερη επικοινωνία. Περισσότερη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα των επιτροπών μας και άλλα.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σας έχω ακούσει! Οι προτεραιότητές σας είναι και δικές μου προτεραιότητες. Και ανυπομονώ να ανακοινώσω σημαντική πρόοδο σε όλα αυτά τα θέματα στην επόμενη μας συνάντηση. Για την ώρα όμως, παρακαλώ δεχτείτε πάλι τις ευχαριστίες μου για τον ερχομό σας στην Αθήνα και για την ένδειξη εμπιστοσύνη σας στον πολύ περήφανο Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη!»

Επίσης Αντιπρόεδρος εξελέγη η Daina Gudzineviciute (Λιθουανία), Γενικός Γραμματέας ο Raffaele Pagnozzi (Iταλία) και Ταμίας ο Peter Mennel (Aυστρία) .

Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης παρέστη και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που μιλήσε στους εκπροσώπους των 50 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v