Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσοι εμβολιασμένοι 70χρονοι κινδυνεύουν να βρεθούν σε ΜΕΘ

Το φθινόπωρο θα εξεταστεί το θέμα της τρίτης ενισχυτικής δόσης, δηλώνει ο Γκ. Μαγιορκίνης. Οι εμβολιασμοί περιορίζουν την πίεση στο σύστημα υγείας.

Πόσοι εμβολιασμένοι 70χρονοι κινδυνεύουν να βρεθούν σε ΜΕΘ

«Η πίεση στο σύστημα υγείας αμφιταλαντεύεται» σε αυτή τη φάση, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», καθώς όπως είπε το επίπεδο εμβολιασμού κρατάει κάπως την αύξηση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι η σφοδρότητα του κύματος θα εξαρτηθεί από το πώς θα περάσει ο ιός στους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι για τους εμβολιασμένους 70χρονους, αν κολλήσουν κορωνοϊό, από τους 100, οι δύο θα χρειαστούν ΜΕΘ. Ωστόσο, έχουν και μεγάλη πιθανότητα να βγουν από τη ΜΕΘ.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο για τα παιδιά και να μην τους το προσφέρουμε», ξεκαθαρίζοντας πως και στις μικρές ηλικίες είναι υπαρκτή η πιθανότητα νόσησης. Τόνισε επίσης πως δεν είναι γνωστό ακόμα ποιες θα είναι οι συνέπειες μακροχρόνια για ένα παιδί, αν νοσήσει.

Για το ενδεχόμενο και τρίτης δόσης εμβολίου, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι οι ενισχυτικές δόσεις σε ευπαθείς ομάδες είναι μια γενική πρακτική. «Αυτό θα το εξετάσουμε από το φθινόπωρο», τόνισε.

Τέλος, αναφερόμενος στους γονείς και για το αν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γονιός πρέπει να είναι ενημερωμένος και πρέπει να υπάρχει η συγκατάθεσή του, κάτι που ισχύει για όλα τα εμβόλια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v