Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΠΘ: Με το «καλημέρα» το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή

Εντοπίστηκε στο Τμήμα Μαθηματικών. Δεν είχε εμβολιαστεί και παρακολούθησε δύο μαθήματα τη Δευτέρα. Οι οδηγίες της Σχολής.

ΑΠΘ: Με το «καλημέρα» το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Τη μέρα επανέναρξης της δια ζώσης λειτουργίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, εμφανίστηκε και το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, από ανακοίνωση του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών, βρέθηκε θετικός ανεμβολίαστος φοιτητής, ο οποίος το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας παρακολούθησε δύο μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα (Μ1) της Σχολής:

1. Το μάθημα με θέμα «Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες», που πραγματοποιήθηκε από τις 2 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα, με διδάσκουσα την επίκουρη καθηγήτρια Φανή Πεταλίδου, και

2. Την «Κλασική Θεωρία Ελέγχου» που ακολούθησε αμέσως μετά, από τις 5 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, με διδάσκοντα τον καθηγητή Νικόλαο Καραμπετάκη.

Με την ανακοίνωσή του το Τμήμα Μαθηματικών καλεί όλους τους φοιτητές που παραβρέθηκαν σε κάποια από αυτές τις δύο παραδόσεις να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:

«Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών. Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθήστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, μέρα επανέναρξης των διά ζώσης μαθημάτων στο ΑΠΘ μετά από 19 μήνες, η Σχολή Θετικών Επιστημών ήταν από αυτές με τον μεγαλύτερο συνωστισμό φοιτητών. Σε ρεπορτάζ του το euro2day.gr είχε καταγράψει μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων στην είσοδο και στα σκαλοπάτια της Σχολής, αναμένοντας τη σειρά τους για τον έλεγχο πιστοποιητικών και την είσοδό τους στο κεντρικό κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σχολή έχει προμηθευτεί και εγκαταστήσει συνολικά 14 συσκευές απολύμανσης του αέρα σε «τυφλά» αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας χωρίς δυνατότητα φυσικού αερισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v