Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης: Οι νόμοι τηρούνται για όλους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα που ασχολήθηκε με την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε σίγουρος ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί. Να προσέχουμε πώς μεγαλώνουμε τα αγόρια μας, το μήνυμά του

Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης: Οι νόμοι τηρούνται για όλους
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

«Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού 24χρονης κοπέλας σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο, με την εμπλοκή γόνων πανίσχυρων οικονομικά οικογενειών της χώρας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε την εμπιστοσύνη του για τον επαγγελματικό και άξιο τρόπο με τον οποίο η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και δήλωσε βέβαιος ότι εν εξελίξει έρευνα αστυνομικών και δικαστικών αρχών θα βγάλει στο φως όσα έγιναν στη σουίτα του ξενοδοχείου. «Τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στην δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα, λειτουργούν οι θεσμοί και αυτό θα γίνει και εδώ», ανέφερε.

Σε ερώτηση για την ευρύτερη έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή τον συγκεκριμένο βιασμό, για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, ο υπουργός έστειλε ένα διπλό μήνυμα: από τη μια κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν την αστυνομία και από την άλλη τους γονείς αγοριών να προσέχουν πώς τα μεγαλώνουν.

«Πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά. Και σε αυτά τα περιστατικά και σε άλλα», και πρόσθεσε: «Ας προσέχουμε όλοι πώς μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, είμαστε όλοι γονείς, τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον. Πρέπει να υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως επέλεξε να επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, επειδή σε αυτό λειτουργεί Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες να καταγγέλλουν σωματική και ψυχική βία που δέχονται στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου. Παράλληλα, συνάντησε και συνεχάρη τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι με την έγκαιρη επέμβασή τους πρόσφατα έσωσαν μια γυναίκα, αποτρέποντας μια ακόμη γυναικοκτονία.

Προανήγγειλε την επέκταση και εκπαίδευση αστυνομικών στον χειρισμό παρόμοιων περιστατικών, ώστε να αυξηθούν τα έξι γραφεία που λειτουργούν σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v