Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειστά σχολεία την Τρίτη στην Αττική προτείνει η Περιφέρεια

Σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα. Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας.

Κλειστά σχολεία την Τρίτη στην Αττική προτείνει η Περιφέρεια

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική, τουλάχιστον για την Τρίτη, εισηγείται η Περιφέρεια, όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

«Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον Σκάϊ ο κ. Πατούλης.

Τόνισε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι με βάση την πρόγνωση του καιρού, αύριο Δευτέρα αναμένεται το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας, με δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Με τηλεκπαίδευση

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Θα γίνει η ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι, θα ληφθούν οι αποφάσεις και ακολούθως οι περιφερειάρχες και οι δήμοι θα βγάλουν ανακοινώσεις. Προφανώς προσαρμόζεται η ζωή μας όταν έχουμε ακραίες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως και να μείνουν κλειστά τα σχολεία, δεν θα χαθούν τα μαθήματα, καθώς θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως συχνά συμβαίνει ενδεικτικά στην Φλώρινα, λόγω κακοκαιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v