Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη συλλογική σύμβαση των υπαλλήλων των ΟΤΑ ο καθαρισμός σχολείων

"Διασφάλιση όλων των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων όλων των σχολικών καθαριστριών, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση, αλλά και μια σειρά από άλλες ειδικότητες που είναι μέλη στα σωματεία μας», αναφέρει ανακοίνωση της ΟΙΥΕ.

Στη συλλογική σύμβαση των υπαλλήλων των ΟΤΑ ο καθαρισμός σχολείων

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), καλύπτοντας τις χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους Δήμους όλης της χώρας και στους εποπτευόμενους φορείς, αλλά και μια σειρά άλλες ειδικότητες, προσχώρησε σήμερα και σύμφωνα με το δικαίωμα που της δίνει η νομοθεσία (Ν.1264/82, άρθρο 11), στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφηκε στις 15.4.2022 (ΣΣΕ ΠΚ 6/20-4-2022) μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ, Υπουργείου Εσωτερικών και Υπουργείου Οικονομικών.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση:

«Με την πράξη προσχώρησης, όλες οι καθαρίστριες που είναι μέλη των σωματείων της ΟΙΥΕ στη σχολική καθαριότητα, καλύπτονται αυτόματα σε ό,τι αφορά τόσο τα μισθολογικά όσο και τα θεσμικά θέματα που περιλαμβάνει η ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και απολαμβάνουν τους ίδιους ακριβώς όρους αμοιβής και εργασίας με τους/τις αντίστοιχους εργαζομένους/ εργαζόμενες που τυχόν ανήκουν στα σωματεία- μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Με την ίδια πράξη καλύπτεται επίσης και κάθε άλλος εργαζόμενος που δεν είναι μέλος σωματείου της ΠΟΕΟΤΑ, αλλά μέλος σε σωματείο της ΟΙΥΕ και εφόσον εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της.

Τα σχετικά έγγραφα θα αποσταλούν άμεσα στους Δήμους όλης της χώρας, ώστε να ενημερωθούν άμεσα και να εντάξουν στη ΣΣΕ τις σχολικές καθαρίστριες και κάθε άλλον εργαζόμενο, χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση. Οι
εργαζόμενοι/ες και τα σωματεία – μέλη μας, μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την ΟΙΥΕ προκειμένου να λάβουν τα σχετικά έγγραφα για χρήση τους στους τόπους δουλειάς.

Η Ομοσπονδία μας, με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύει ότι παραμένει συνεπής στον αγώνα της για την αποτελεσματική θεσμική, συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τη διασφάλιση όλων των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων όλων των σχολικών καθαριστριών, τις οποίες ιστορικά και διαχρονικά οργανώνει,
ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση, αλλά και μια σειρά από άλλες ειδικότητες που είναι μέλη στα σωματεία μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v