Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ με καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες από Τετάρτη. Θυελλώδεις άνεμοι.

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ με καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες

Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχεται από την Ανατολική Ευρώπη κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει τον καιρό στη χώρα μας, περιγράφει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ) της ΕΜΥ.

Θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, πρώτα στα βορειοανατολικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα. Οι βοριάδες που θα επικρατήσουν από την Τετάρτη το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν και μέχρι την Πέμπτη θα φτάνουν τα 7 με 8 στο Αιγαίο και πιθανόν την Πέμπτη τοπικά και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

Το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), με φαινόμενα που θα κρατήσουν μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Ο πορτοκαλί δείκτης επικινδυνότητας εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας και σε μικρό μέρος της Στερεάς Ελλάδας.

Την Πέμπτη έως τις πρωινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και την Πέμπτη θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v