Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάλκινη στον κόσμο για τρίτη φορά η εθνική πόλο

Στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε δυνατόπαιχνίδι, με έναν εντυπωσιακό Κώστα Κάκαρη και τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο, που έκανε το ματς της ζωής του.

Χάλκινη στον κόσμο για τρίτη φορά η εθνική πόλο

Με μόλις έντεκα ετοιμοπόλεμους παίκτες, με το βάρος της απογοήτευσης από την ήττα του ημιτελικού, με εμφανώς κόντρα διαιτησία, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών έδειξε την αξία της και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το χάλκινο μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-7 της Κροατίας.

Τρομερό παιχνίδι από τον Κώστα Κάκαρη (τρία γκολ και αρκετές κερδισμένες αποβολές) και τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο, που έκανε το ματς της ζωής του.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2

Επικό ματς

Στο ξεκίνημά του ο αγώνας ήταν αρκετά κλειστός. Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πρώτη το έκανε η Ελλάδα χάρη στην εκτέλεση του Κώστα Κάκαρη με 2:20 να απομένουν για το πρώτο οκτάλεπτο. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πήραν… φωτιά και έφτασαν στο 4-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά. Σκόρερ χρίστηκαν οι Κάκαρης, Σκουμπάκης και Αργυρόπουλος. Οι Κροάτες μείωσαν άμεσα σε 4-1 με τον Μπούκιτς, αλλά ο Φουντούλης απάντησε με νέο τέρμα. Ο Φάτοβιτς σκόραρε για το 5-2 ενώ λίγο αργότερα ο Τζωρτζάτος απέκρουσε πέναλτι του Χαρκόφ. Στα τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έγινε το 5-3 χάρη στο γκολ του Ζούβελα.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι σκόραραν γρήγορα στο δεύτερο μισό, με τον Μπούκιτς για να κατεβάσουν τη διαφορά στο ένα τέρμα (5-4). Η Εθνική, όμως, βρήκε άμεσα τη δική της απάντηση με τον Κάκαρη να μετουσιώνει σε γκολ μια εξαιρετική επίθεση για το 6-4. Το σκορ άνοιξε ακόμα περισσότερο (7-4) όταν ο Αργυρόπουλος βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στον αγώνα. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, έκανε το… “νταμπλ σκορ” (8-4) με το δικό του πρώτο τέρμα στο ματς, δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι Κροάτες, οι οποίοι μείωσαν σε 8-5.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη, μιας και ο Κράγκιτς έκανε το 8-6. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε το ματς… της ζωής του και η Ελλάδα έβγαλε συνεχόμενες άμυνες για περισσότερα από πέντε λεπτά. Με 2:15 στο ρολόι, ο Κωσταντίνος Γεννηδουνιάς έκανε το 9-6, “κλειδώνοντας” την επικράτηση στον μικρό τελικό. Στη συνέχεια κι ενώ το ματς είχε πρακτικά κριθεί, οι Κροάτες έκαναν το 9-7. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Δημήτρης Σκουμπάκης.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v