Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χρυσή» Ελληνίδα ακοντίστρια η Ελίνα Τζένγκο

Εκτόξευσε το ακόντιο στα 65,81μ. και έγραψε ιστορία στο άθλημα, μετά τις Άννα Βερούλη και Μιρέλα Μανιάνι. Χάρισε το τέταρτο χρυσό στην Ελλάδα φέτος.

«Χρυσή» Ελληνίδα ακοντίστρια η Ελίνα Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που «γέννησε» με την εμφάνισή της στα προκριματικά της Πέμπτης (18/8), χαρίζοντας στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο (2 η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 1 ο Μίλτος Τεντόγλου) και το πέμπτο στο σύνολο (μαζί με το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη).

Στον τελικό του Σαββάτου στον ακοντισμό, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ εκτόξευσε το ακόντιο στα 65,81μ. στη δεύτερη προσπάθειά της,  βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ και «σφραγίζοντας» το χρυσό μετάλλιο στην παρθενική παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Η αποφασιστικότητα της Τζένγκο φάνηκε από την πρώτη βολή της, που ήταν στα 60,82μ.. Η αθλήτρια δεν εκτέλεσε την τρίτη βολή της, όπως και την πέμπτη, ενώ η τέταρτη ήταν στα 59,40μ. και η έκτη στα 64,57μ.

Να σημειωθεί ότι η Τζένγκο έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (1982, Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνι (2002, Μόναχο).

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v