Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάσωση 36 μεταναστών νοτιοδυτικά της Νεάπολης Βοιών

Όλοι οι διασωθέντες στο ημιβυθισμένο ιστιοφόρο μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υποδοχής του δήμου Μονεμβασιάς. Περισυλλογή 270 ανθρώπων στη Μεσόγειο που επέβαιναν σε παραφορτωμένα ξύλινα πλεούμενα στα νερά μεταξύ Λιβύης και Μάλτας.

Διάσωση 36 μεταναστών νοτιοδυτικά της Νεάπολης Βοιών

Στη διάσωση και περισυλλογή 36 αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων, που εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί σε ημιβυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Νεάπολης Βοιών, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο περισυνέλεξε τους αλλοδαπούς - έντεκα ανήλικους (6 αγόρια και 5 κορίτσια) 11 γυναίκες και 14 άνδρες.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε Κέντρο Υποδοχής του δήμου Μονεμβασιάς.

268 άνθρωποι διασώθηκαν από το Ocean Viking στη Μεσόγειο

Το Ocean Viking, το πλοίο της SOS Méditerranée που εκτελεί ανθρωπιστικές αποστολές, διέσωσε 268 ανθρώπους που επέβαιναν στις περισσότερες περιπτώσεις σε παραφορτωμένα ξύλινα πλεούμενα στα νερά μεταξύ Λιβύης και Μάλτας, ανακοίνωσε η ΜΚΟ χθες.

«Πολλοί είχαν υψηλά επίπεδα εξάντλησης και αφυδάτωσης» και «οξεία ηλίαση», περιέγραψε η οργάνωση με έδρα τη Μασσαλία (νότια Γαλλία).

Πολλοί ανήλικοι, ανάμεσά τους αρκετοί ασυνόδευτοι, έγκυες και ακόμη ένα βρέφος ηλικίας τριών εβδομάδων δέχονται πλέον φροντίδες από το προσωπικό της SOS Méditerranée και της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου πάνω στο Ocean Viking.

Την Τρίτη, το πλήρωμα του πλοίου εντόπισε τέσσερα πλεούμενα άδεια στην περιοχή, το ένα χωρίς μηχανή. Όμως «χωρίς επικοινωνία με τις ναυτικές αρχές, η τύχη των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτά παραμένει άγνωστη».

Από την αρχή της χρονιάς, 1.161 μετανάστες έχουν εξαφανιστεί στη Μεσόγειο, οι 918 στην κεντρική Μεσόγειο, την πιο επικίνδυνη θαλάσσια οδό για τους μετανάστες στην υφήλιο, σύμφωνα με τους αριθμούς του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η υπηρεσία αυτή, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, υπολόγισε ότι το 2021 ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στη Μεσόγειο έφθασε στους 2.048, εκ των οποίων 1.553 χάθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από ένοπλες συρράξεις ή την ανέχεια αποπειρώνται να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν κάπου 300 χιλιόμετρα από την Ιταλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v