Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένα επίπεδα γρίπης, σταθερά ο ιός RSV

Τέσσερις ακόμη ασθενείς σε ΜΕΘ με γρίπη τύπου Α, συνολικά 17. Μειωμένα τα κρούσματα κορωνοϊού. Τι αναφέρεται στο εβδομαδιαίο ενιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Αυξημένα επίπεδα γρίπης, σταθερά ο ιός RSV

Περαιτέρω αύξηση καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στις γριπώδεις συνδρομές στην Ελλάδα. Αφορούσε τις ηλικιακές ομάδες 5 έως 14 και 15 έως 64 ετών, ενώ στις ηλικίες κάτω των 5 ετών και τις ηλικίες 65 ετών και άνω η αναλογία των ατόμων με γριπώδη συνδρομή στο σύνολο των επισκέψεων ήταν σχετικά σταθερή.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την εβδομαδιαία ενιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η θετικότητα των τεστ γρίπης παρέμεινε υψηλή, ενώ καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα με γρίπη τύπου Α, τα οποία εισήχθησαν σε ΜΕΘ. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ έχει ανέλθει σε 17, ενώ μία 78χρονη έχει χάσει τη ζωή της.

Την εβδομάδα 12 έως 18 Δεκεμβρίου, στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης συνολικά ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης 101 κλινικά δείγματα, 14 από νοσοκομεία και 87 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην ΠΦΥ. Τα 32 (32%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α και ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2).

Ελήφθησαν, επίσης, 970 δείγματα από τις δράσεις μαζικών δειγματοληψιών στην κοινότητα, από άτομα με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής (nonsentinel δείγματα κοινότητας). Από αυτά, τα 251 (26%) ήταν θετικά για SARS-CoV-2, 133 (14%) ήταν θετικά για γρίπη και 91 (9%) ήταν θετικά για RSV.

ΠΗΓΗ: IATRONET.GR

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v