Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο για τα ράντζα στην Αττική- Ποιες ιδιωτικές κλινικές συμμετέχουν

Πώς θα συμβάλλει η ψηφιακή πλατφόρμα "Φιλόλαος" και πότε αναμένεται να οριστικοποιηθεί η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Το σχέδιο για τα ράντζα στην Αττική- Ποιες ιδιωτικές κλινικές συμμετέχουν

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για στήριξη τεσσάρων μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής που δοκιμάζονται από τα ράντζα, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμπλακούν δύο ιδιωτικές κλινικές: το "Ερρίκος Ντυνάν" και το Ιατρικό Περιστερίου, καθώς και το δημόσιο νοσοκομείο "Παμμακάριστος" και το στρατιωτικό ΝΙΜΤΣ, τα οποία θα διαθέτουν κλίνες στα μεγάλα νοσοκομεία που εφημερεύουν.

 Το σχέδιο θα λειτουργήσει ως εξής:
  • Στην εφημερία του νοσοκομείου "Λαϊκό" θα αντιστοιχιστεί το νοσοκομείο "Παμμακάριστος".
  • Στην εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" θα συμβάλλει το Ιατρικό Περιστερίου.
  • Στο "Γ. Γεννηματάς" θα αντιστοιχιστεί το "Ερρίκος Ντυνάν".
  • Στην εφημερία του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" θα συμβάλλει το ΝΙΜΤΣ.

Το πλάνο αναμένται να υλοποιηθεί το επόμενο δεκαήμερο, με απόφαση που θα εκδώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Θα βασιστεί στο σχέδιο, το οποίο προβλέπει τα εξής:

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων, θα παρέχουν στοιχεία στην ψηφιακή βάση "Φιλόλαος", δύο ώρες μετά το τέλος της γενικής εφημερίας. Θα ενημερώνουν για τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών και τα ράντζα.

Με βάση την αναφορά αυτή, θα παραπέμπονται οι ασθενείς που δεν μπορούν να απορροφηθούν στα κεντρικά νοσοκομεία και στις κλινικές που συμβάλλουν στην εφημερία τους.

Το σύστημα θα ελέγχεται με τακτικούς ελέγχους, όπως αυτός που έγινε το Σάββατο από τον υπουργό Υγείας στο "Γεννηματάς" και χθες από τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο στο "Αττικόν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v