Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, ποιες περιοχές πλήττονται σήμερα

Καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα μας, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από το βράδυ.

Ερχεται το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, ποιες περιοχές πλήττονται σήμερα

Mε σφοδρές βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να κάνει σήμερα την εμφάνισή του το κύμα της κακοκαιρίας για το οποίο η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει. Μετά την Πέλλα και τις πλημμυρισμένες περιοχές σε Αριδαία και Σκύδρα, αγωνία υπάρχει για το πού η στάθμη του νερού θα ανέβει.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες (24/1) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) έως και την Παρασκευή (27-01-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια, που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά.

Καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα δυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης και από τα δυτικά.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα σήμερα (25/1) στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και την Ιθάκη), τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τη νύχτα στην Ήπειρο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω) της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της κεντρικής Μακεδονίας (στα δυτικά τμήματα) και της Θεσσαλίας (στα δυτικά και βόρεια τμήματα). Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v