Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα κορυφώνεται η κινητοποίηση των καλλιτεχνών

Η διαμαρτυρία γίνεται με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος. Ζητούν απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Με συγκέντρωση στο Σύνταγμα κορυφώνεται η κινητοποίηση των καλλιτεχνών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη (2/2), στην Πλατεία Συντάγματος.

Η κινητοποίηση γίνεται με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.).

Αιτήματα τις πανακαλιτεχνικής κινητοποίησης είναι ή απόσυρση ή η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης».

Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλλουν την παραίτησή τους εάν δεν τροποποιηθεί, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, το προεδρικό διάταγμα.

Και η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποια στηρίζει των αγώνα των Καλλιτεχνών «Λέμε ΝΑΙ στην ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Λέμε ΝΑΙ στην ενίσχυση της Δημόσιας Καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Όχι στην υποβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών» τονίζει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v