Πρυτανικό Συμβούλιο ΑΠΘ: Ζητά νέο μισθολόγιο και πόρους στα πανεπιστήμια

Αποκατάσταση μισθών στα προ Αυγούστου 2012 επίπεδα και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες στα ΑΕΙ, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Πρυτανικό Συμβούλιο ΑΠΘ: Ζητά νέο μισθολόγιο και πόρους στα πανεπιστήμια

Την άμεση δρομολόγηση της θέσπισης ενός νέου μισθολογίου και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων ώστε να καλύπτονται πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες αποφάσισε να ζητήσει -μεταξύ άλλων- από το αρμόδιο υπουργείο το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου:

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του με αριθμό 230/23-2-2023, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα εξής:

Α. Να δρομολογηθεί άμεσα η θέσπιση ενός νέου μισθολογίου των μελών Δ.Ε.Π., σε συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθών στα προ Αυγούστου 2012 επίπεδα, με την οποία κρίθηκε, εκ νέου, ότι το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών είναι αναντίστοιχο με το δημόσιο λειτούργημά τους.

Β. Να προβλέψει τις πιστώσεις που απαιτούνται στους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων για την καταβολή μισθολογικών διαφορών σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων σε όσους/ες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Γ. Να προχωρήσει στην καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναδρομικά προς όλα τα μέλη Δ.Ε.Π., ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν ή όχι στη δικαιοσύνη, για λόγους ισονομίας.

Δ. Να αυξηθεί περαιτέρω η κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες λειτουργικές τους ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v