Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή απεργιών σε ΗΣΑΠ-Μετρό μετά τα Τέμπη

Οταν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους μιλούσαν για έλλειψη προσωπικού, απαξίωση υποδομών, ελλιπή συντήρηση, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα. Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν, αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά.

Αναστολή απεργιών σε ΗΣΑΠ-Μετρό μετά τα Τέμπη

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια τέτοια τραγωδία. Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα».

Τα παραπάνω αναφέρει το σωματείο των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ανακοινώνοντας αναστολή των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα:  

«Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν, αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με τη στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό το τραγικό γεγονός. Ο σιδηρόδρομος είναι όλα όσα υπάρχουν πίσω από αυτήν τη χολιγουντιανού επιπέδου λάμψη, όλα όσα είναι αόρατα από τους φακούς των καμερών», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Σήμερα, από ντροπή και μόνο, θα έπρεπε να βλέπαμε τις παραιτήσεις όλων αυτών των φωστήρων που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο. Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως ένδειξη πένθους στην εθνική τραγωδία αναστέλλουμε τη σημερινή μας κινητοποίηση», σημειώνεται.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό "Πειραιάς - Κηφισιά" σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑ.ΣΥ. θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί, (έως ότου να προσέλθουν οι εργαζόμενοι στα πόστα τους) μετά την αναστολή της στάσης εργασίας σωματείου εργαζομένων.

«Οι καρδιές όλων σήμερα χτυπάνε εκεί, στα Τέμπη. Δεν ξεχνάμε τα προβλήματά μας και θα επανέλθουμε σε αυτά.  Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. 

Υ.Γ Θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η συγκοινωνία το συντομότερο δυνατόν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v