Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον τελικό του παγκοσμίου η Εθνική πόλο ανδρών

Γαλανόλευκη μαγεία και πρόκριση στον τελικό. Η Εθνική καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Σερβία είχε απάντηση. Ο Ράσοβιτς σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 13-7, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Σάββατο τελικός με Ουγγαρία ή Ισπανία.

Στον τελικό του παγκοσμίου η Εθνική πόλο ανδρών

Την πρόκριση στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Φουκουόκα πήραν οι μάγκες του Θοδωρή Βλάχου, που «βούλιαξαν» τη Σερβία με κυριαρχική εμφάνιση (13-7). Το Σάββατο (29/7, 12:00, ΕΡΤ3) ο τελικός κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία - Ισπανία.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στη Σερβία, τη νίκησε με 13-7 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Φουκουόκα. Παράλληλα, τα χρυσά παιδιά του Θοδωρή Βλάχου εξασφάλισαν και την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι!

Το Σάββατο (29/7, 12:00, ΕΡΤ3) η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Ισπανία.

Ο αγώνας

Ο Γιάκσιτς στην κόντρα άνοιξε το σκορ για τη Σερβία, αλλά οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν το 2:1 με γκολ των Σκουμπάκη και Κάκαρη. Ο Στραχίνια Ράσοβιτς με πέναλτι έφερε το ματς στα ίσα, όμως οι διεθνείς μας με ένα σερί 5-0 (!) έκαναν το 7-2! Αρχικά ο Κάκαρης έκανε το 3-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου, ο Γκίλλας έκανε το 4-2, ο Παπαναστασίου στην κόντρα έκανε το 5-2 και ο Αργυρόπουλος, μετά από τρομερή πάσα του Γκίλλα, ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ.

Γκολ… ποίημα από τον Γιάννη Φουντούλη με υπέροχη λόμπα στον παίκτη παραπάνω και η Εθνική πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου. Ο Λάζιτς σκόραρε μετά από σχεδόν 14 λεπτά για τους Σέρβους για το 7-3, αλλά ο Γενηδουνιάς με… κεραυνό από την περιφέρεια απάντησε και έγραψε το 8-3. Ο Μιλόγεβιτς σκόραρε και μείωσε στα τέσσερα γκολ (8-4). Ο Παπαναστασίου με γκολ στον παίκτη παραπάνω, μετά από νέα εξαιρετική ασίστ του Γκίλλα, έκανε το 9-4 και ο Γιάκσιτς σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 9-5 του τρίτου οκταλέπτου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Αργυρόπουλος και Κάκαρης έκαναν γρήγορα γρήγορα το 11-5 για την Εθνική, που ήταν… σεληνιασμένη! Με το πόδι… πατημένο στο γκάζι, η «γαλανόλευκη» έκανε το 12-5 με γκολ του Αργυρόπουλου. Ο Ούμποβιτς μείωσε σε 12-6 για τη Σερβία, αλλά η Εθνική καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε απάντηση, με τον Γενηδουνιά να «γράφει» το 13-6! Ο Ράσοβιτς σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 13-7, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ελλάδα - Σερβία 13-7

  • Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-2, 4-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος.

Σερβία: Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 1, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v