Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΟΔΥ: Στους 8 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό του δυτικού Νείλου

Διπλάσιος ο αριθμός των νεκρών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Διαγνώστηκαν 18 νέα κρούσματα, σε ποιες περιοχές εντοπίζονται. Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω περιστατικών το ερχόμενο διάστημα.

ΕΟΔΥ: Στους 8 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό του δυτικού Νείλου

Στους 8 έφθασαν οι θάνατοι λόγω λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου, από την αρχή της περιόδου μέχρι τις 22/08/2023, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν ακόμη 4 θάνατοι. Οι θανόντες είχαν ηλικία άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία 85 έτη).

Ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε στα 58. Νοσηλεύονται 11, ενώ έλαβαν εξιτήριο 34. Την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν 18 νέα κρούσματα.

Τα 49 περιστατικά παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 9 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν καθόλου εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας προέρχονται από τις Περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Καστοριάς και Αρτας.

Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v