Πρώτο κουδούνι αύριο πλην Θεσσαλίας

Αγιασμός στα σχολεία, από Τρίτη τα μαθήματα. Προσλήψεις 23.211 αναπληρωτών, η εκτίμηση για τα εκπαιδευτικά κενά. Αναβάλλεται για μια βδομάδα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία.

Πρώτο κουδούνι αύριο πλην Θεσσαλίας

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι μαθητές της επικράτειας αύριο Δευτέρα επιστρέφουν στα σχολεία. Το πρωί θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Από την Τρίτη, θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία. Αναλυτικότερα, στη Γενική Εκπαίδευση, προσλήφθηκαν 8.746 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 4.898 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια. Επιπλέον, 192 εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων ενώ 39 αναπληρωτές ειδικοτήτων προσλήφθηκαν στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Στην Ειδική Αγωγή, προσλήφθηκαν 7.360 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 1.976 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ωστόσο, υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000, και γι' αυτό ζητούν να γίνονται περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών στην πρώτη φάση.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, τα μαθήματα στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας. Η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v