Ιός Δυτικού Νείλου: 119 κρούσματα, 15 θάνατοι

Την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν 19 νέα κρούσματα και σημειώθηκαν ακόμη δύο θάνατοι. Πόσο κινδυνεύουν οι περιοχές της Θεσσαλίας. Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ιός Δυτικού Νείλου: 119 κρούσματα, 15 θάνατοι

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 119 και τους θανάτους σε 15, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, από τα 119 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα 93 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 26 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα και σημειώθηκαν ακόμη δύο θάνατοι. Συνολικά έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων 81 έτη).

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 39 έχουν καταγραφεί στις περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Καστοριάς και Άρτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v