Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Η παραίτηση έρχεται λίγες μέρες μετά τον διορισμό του Στυλιανού Ορφανού ως διευθύνοντος συμβούλου στον Οργανισμό. Το αίτημα του πρώην προέδρου έκανε δεκτό ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ανέλαβε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης (φωτ.). Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αποδεχθεί την παραίτηση.

Η παραίτηση έρχεται λίγες μέρες μετά τον διορισμό του Στυλιανού Ορφανού στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Οργανισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαούτης είχε αναλάβει τη θέση του προέδρου στον ΕΟΔΥ τον Οκτώβριο του 2021, στη θέση του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η αντικατάσταση Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

Η αναπληρώτρια υπουργός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα, το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως.

Η αναπληρώτρια Υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v