Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση της Praksis για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το Citi Foundation

Τα συμπεράσματα από τα 9 χρόνια λειτουργίας του PRAKSIS BCC. Πόσο εφικτό είναι να ορθοποδήσουν οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες μέσω της επιχειρηματικότητας; Τι γνώσεις και δεξιότητες χρειάζονται και ποιες προκλήσεις πρέπει να ξεπεράσουν;

Εκδήλωση της Praksis για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το Citi Foundation

Οι ευκαιρίες αλλά και οι προκλήσεις που παρουσιάζει η επιχειρηματικότητα ως επιλογή για άτομα από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες συζητήθηκαν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στην σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της συνεργασίας της με το Citi Foundation για την χρηματοδότηση του προγράμματος επιχειρηματικότητας PRAKSIS BCC (Business Coaching Center).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από το 2014 και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που στηρίζει άτομα από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών άτομα που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία από όλες τις πλευρές: οι ίδιοι οι ωφελούμενοι και πλέον νέοι επιχειρηματίες, αλλά και οι άνθρωποι που τους στήριξαν, όπως επιχειρηματικοί σύμβουλοι και business coaches του προγράμματος. Βασικός στόχος ήταν να γίνει μία ειλικρινής και αντικειμενική συζήτηση για τον βέλτιστο τρόπο στήριξη ατόμων από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Αυτό που έγινε σαφές ήταν πως η μεθοδολογία του PRAKSIS BCC είναι η καταλληλότερη για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, για δύο βασικούς λόγους: 1. Γιατί ακολουθεί μία καθαρά εξατομικευμένη προσέγγιση και ανταποκρίνεται ξεχωριστά στις ανάγκες του κάθε επιχειρηματικού project και 2. Γιατί δίνει ισάξια σημασία στην ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης, αλλά και στην ανάπτυξη του ίδιου του ανθρώπου, του επιχειρηματία και των προσωπικών του δεξιοτήτων, μέσω του coaching.

Από το 2014, το PRAKSIS BCC έχει συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 180 επιχειρήσεων και 380 θέσεων εργασίας. Η αποκλειστική χρηματοδότησή του από το Citi Foundation από τον Αύγουστο του 2016, οδήγησε σε σημαντική ανάπτυξή του με ένταξη ακόμη περισσότερων ωφελούμενων ακόμη και εκτός Αθηνών. Η συμμετοχή της Citi Ελλάδος ήταν επίσης σημαντική καθώς στελέχη της τράπεζας συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία υλοποιώντας σεμινάρια και workshops σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Τα ποσοστά επιτυχίας είναι σημαντικά, καθώς περίπου το 55% των ωφελούμενων έχει κάνει την ιδέα του…πράξη!

«Εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης, όταν η αγορά εργασίας ήταν κλειστή για πολλούς, στην PRAKSIS είδαμε την ανάγκη να στηριχθούν άτομα από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Το PRAKSIS BCC είναι το μοναδικό HUB επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχει βοηθήσει εκατοντάδες νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση, αλλά κυρίως να πιστέψουν στον ίδιο τους τον εαυτό. Εκ μέρους όλων αυτών ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Citi που ήταν ο αποκλειστικός χρηματοδότης του προγράμματος PRAKSIS BCC από τον Αύγουστο του 2016», δήλωσε ο κ. Νίκος Κέμος, πρόεδρος του ΔΣ της PRAKSIS.

«Είμαστε χαρούμενοι που στην ολοκλήρωση της συνεργασίας μας με το PRAKSIS BCC, μέσω της χρηματοδότησής του από την παγκόσμια πρωτοβουλία Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi, βλέπουμε νέους επιχειρηματίες να κάνουν σταθερά βήματα, έχοντας δημιουργήσει τις επιχειρήσεις τους, αλλά και νέες θέσεις εργασίας. Είναι το αποτέλεσμα μίας ολιστικής προσέγγισης που στήριξε μη προνομιούχους νέους και νέες να οικοδομήσουν ένα ισχυρότερο οικονομικά και βιώσιμο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους», ανέφερε και η κα Μανίνα Μενιδιάτη, Public Affairs Officer της Citi Ελλάδος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v