Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στους σταθμούς της διπλωματικής περιοδείας του Άντονι Μπλίνκεν στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφτεί την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, επιβεβαίωσε την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Μπλίνκεν θα αποχωρήσει την Πέμπτη από τις ΗΠΑ για να επισκεφτεί το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μίλερ τόνισε ότι ο Μπλίνκεν θα συζητήσει συγκεκριμένα βήματα που μπορούν να κάνουν οι χώρες στην περιοχή για να αποτρέψουν επέκταση της σύγκρουσης πέρα από τη Γάζα. 

«Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ούτε του Ισραήλ, ούτε της περιοχής, ούτε του κόσμου, να επεκταθεί αυτή η σύγκρουση πέρα από τη Γάζα» σημείωσε.

Ο ίδιος ανέφερα ακόμα ότι ο Μπλίνκεν θα συζητήσει επίσης τη λήψη άμεσων μέτρων για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, καθώς και ενέργειες για την επιστροφή των ομήρων που έχει απαγάγει η Χαμάς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v