Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύωρο μπλόκο αγροτών στην ΕΟ Θεσσαλονίκη–Χαλκιδική

Οι αγρότες θα στρώσουν το οδόστρωμα με ελιές. Είναι η πρώτη φορά που θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό οι αγρότες της Χαλκιδικής, αναμένοντας τη συνάντηση της Τρίτης με τον πρωθυπουργό. Η εικόνα σε άλλες περιοχές.

Πολύωρο μπλόκο αγροτών στην ΕΟ Θεσσαλονίκη–Χαλκιδική

Σε αναμονή αλλά και εγρήγορση ο αγροτικός κόσμος που παραμένει στα μπλόκα, την ώρα που η κυβέρνηση μελετά τρόπους, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Oικονομικών Κ. Χατζηδάκης, για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή μέρους αυτής στους αγρότες. Κριτική στην κυβέρνηση για την αγροτική της πολιτική ασκεί η αντιπολίτευση.

Οκτάωρος αποκλεισμός της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική

Σε 8ωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και στα δύο ρεύματα, προχωρούν οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης -σύμφωνα με πληροφορίες- οι αγρότες θα στρώσουν το οδόστρωμα με ελιές. Είναι η πρώτη φορά που θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό οι αγρότες της Χαλκιδικής.

Οι αγρότες ξεκίνησαν το μπλόκο στις 13.25 στο ύψος του κόμβου των Μουδανίων και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού.

Επίσης αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Πολυγύρου υπάρχει στο ύψος της διασταύρωσης Γαλάτιστας. Δεν έχει γίνει γνωστή η διάρκεια του αποκλεισμού. 

Το προηγούμενο διάστημα έκαναν συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς. Το μπλόκο ενισχύθηκε καθώς ήρθαν και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής. Από εναλλακτικούς δρόμους θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

«Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό » σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς .

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v