Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών: Κλιμακώνουν οι Θεσσαλοί

Οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Παραμένουν στα μπλόκα. Αποχώρησαν οι Σερραίοι.

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών: Κλιμακώνουν οι Θεσσαλοί

Τη σκυτάλη των αγροτικών κινητοποιήσεων πήραν οι μελισσοκόμοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες στο κέντρο της πρωτεύουσας, προχωρώντας σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έθεσαν τα αιτήματά τους και αποφασίστηκε κοινή ομάδα εργασίας για το ζήτημα, μεταξύ άλλων, των ελέγχων και των ελληνοποιήσεων. 

Οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Στη Βόρεια Ελλάδα, αγρότες επιστρέφουν στα χωράφια τους, εν αναμονή των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης.

Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι Σερραίοι αγρότες, «ο αγώνας δεν σταματάει αλλά παίρνει άλλη μορφή» διαμηνύουν. «Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας, εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Θεσσαλούς», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Παραμένουν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί - Διαμορφώνουν τις μορφές αγώνα τους

Οι Θεσσαλοί αγρότες στον κόμβο του Πλατύκαμπου πήραν την απόφαση να παραμείνουν και να συνεχίσουν με παράλληλες δράσεις σε συντονισμό και με τα υπόλοιπα μπλόκα στα οποία οι αγρότες θα αποφασίσουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν μία ξεχωριστή δράση, ημέρα που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε., προκειμένου να ξεκινήσει η αναθεώρηση της ΚΑΠ, η οποία θεωρούν ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων.

Ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει και μία πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλούς αγρότες και τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι θα γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας

Οι αγρότες της Καρδίτσας έλαβαν την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, την ίδια απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, πήραν νωρίτερα και αγρότες του Κάστρου Βοιωτίας.

Οι αγρότες του νομού Καρδίτσας και Φαρσάλων θα παραμείνουν στο μπλόκο στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε65 και αναμένονται και νέα τρακτέρ μέσα στο Σαββατοκύριακο για να ενισχυθεί το μπλόκο. Τη Δευτέρα, ημέρα που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε, προκειμένου να ξεκινήσει η αναθεώρηση της ΚΑΠ, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 18:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας με τρακτέρ.

Στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι - Διαμαρτυρία για το κόστος παραγωγής, τις ελληνοποιήσεις και την κλιματική κρίση

Η πλατεία Συντάγματος γέμισε από κυψέλες και μελισσοκόμους που, φορώντας τις στολές τους, άναψαν τα καπνιστήρια και διαδήλωσαν για τα αιτήματά τους. Όπως είπαν, ανησυχούν για την κλιματική κρίση που είναι ήδη εδώ. Οι μελισσοκόμοι τοποθέτησαν άδειες κυψέλες μπροστά από τη Βουλή, θέλοντας να δείξουν ότι τα μελίσσια τους αφανίζονται, η παραγωγή μελιού μειώνεται και είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για τη στήριξή τους.

Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες.

«Δέσμευση προσωπική αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, θα είμαστε αμείλικτοι στους ελέγχους στα θέματα ελληνοποιήσεων, είναι κάτι που μας αφορά. Ήδη το νομοσχέδιο που θα περάσει την επόμενη εβδομάδα δημιουργεί ουσιαστικά ένα κυρωτικό πλαίσιο εξαιρετικά αυστηρότερο», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Υπήρξαν δεσμεύσεις για τη διαδικασία ελέγχου απέναντι στο προϊόν, ώστε να δώσουμε αξία και στον Έλληνα παραγωγό, όμως να δώσουμε αξία και στα χρήματα του καταναλωτή που μας τιμά», δήλωσε μέλος της συντονιστικής επιτροπής μελισσοκόμων.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v