Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για το εξάμηνο του ΟΠΑΠ

Στα 380,6 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο α΄ εξάμηνο, με συμβολή από τις ισχυρές πωλήσεις του ΚΙΝΟ, εκτιμούν 8 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των euro2day και TFN.

Δημοσκόπηση euro2day για το εξάμηνο του ΟΠΑΠ
Στα 380,6 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 43% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Citigroup, Eurobank Securities, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis (Investment Bank of Greece), National-P&K Securities, Piraeus Securities και Proton Bank.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 369,4 εκατ. ευρώ έως 388 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν χαμηλότερα ποσοστά αποπληρωμής στο Πάμε Στοίχημα και ισχυρές πωλήσεις από το ΚΙΝΟ.

Ο αναλυτής της Alpha Finance, κ. Άγγελος Χωραφάς, δήλωσε: «Στο β΄ τρίμηνο του 2007, ο ΟΠΑΠ είχε κέρδη 25,8 εκατ. ευρώ από μια αντιστροφή κόστους, σε σχέση με τη λογιστική τακτοποίηση της σύμβασης με την Intralot”.

Διάφοροι αναλυτές επεσήμαναν ότι τα μετά φόρων κέρδη από αυτή την πράξη, τα οποία ανέρχονται στα 19,5 εκατ. ευρώ, πρέπει να αφαιρεθούν για λόγους συγκρισιμότητας.

Τα κέρδη εξαμήνου συγκρίνονται με τα κέρδη 265,8 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο του 2007 και όχι με τα ανακοινωμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον κ. Πάρη Μαντζαβρά, αναλυτή της HSBC Pantelakis Securities, "οι πωλήσεις από το Πάμε Στοίχημα θα είναι εν μέρει μετριασμένες από τα χαμηλότερα ποσοστά αποπληρωμής κερδών σε ετήσια βάση, κάτι που θα ενισχύσει την κερδοφορία του ΟΠΑΠ. Αλλά οι πωλήσεις από το ΚΙΝΟ θα παραμείνουν ισχυρές λόγω και των νέων τερματικών».

Ο αναλυτής της Proton Bank, κ. Νίκος Λιανέρης σημειώνει: «Τα λειτουργικά κόστη αναμένεται να παραμείνουν περιορισμένα, σχεδόν αμετάβλητα σε ετήσια βάση, λόγω των χαμηλότερου κόστους διαφημίσεων και χορηγιών», κάτι που θα στηρίξει τα EBITDA του Οργανισμού.

Τα EBITDA του α΄ εξαμήνου προβλέπεται ότι θα αναρριχηθούν κατά 38% στα 548,6 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 536,1 εκατ. ευρώ έως 559 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Citi, κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος αναφέρει: «Περιμένουμε ότι το ποσοστό αποπληρωμής κερδών στο Πάμε Στοίχημα θα διαμορφωθεί κοντά στο 70%, σημαντικά χαμηλότερα από το 77,4% που εμφανίστηκε κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο».

Ο αναλυτής απέδωσε τη μείωση στην επικέντρωση του ΟΠΑΠ στη διαχείριση ρίσκου τον Απρίλιο και το Μάιο, που αντιστάθμισε τα υψηλότερα ποσοστά αποπληρωμής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ο κύκλος εργασιών του ΟΠΑΠ για το α΄ εξάμηνο αναμένεται να ενισχυθεί κατά 17,5%, στα 2,791 δισ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 2,728 δισ. ευρώ έως 2,925 δισ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Εθνικής-Π&Κ, κ. Γιώργος Βιτοράκης εκτιμά ότι οι πωλήσεις β’ τριμήνου του Πάμε Στοίχημα θα αυξηθούν κατά 18% περίπου σε ετήσια βάση κυρίως λόγω του Euro 2008, αν και υπάρχει κάποιο ρίσκο στις προβλέψεις του λόγω του ανταγωνισμού από τις εταιρίες online στοιχήματος.

Ο κ. Βιτοράκης εκτιμά ότι τα έσοδα από το ΚΙΝΟ θα αυξηθούν 18,8% σε ετήσια βάση λόγω των νέων τερματικών.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και τον κύκλο εργασιών του ΟΠΑΠ στο β’ τρίμηνο διαμορφώνονται στα 172 εκατ. ευρώ, 249,3 εκατ. ευρώ και 1,411 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 26 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v