Συνάντηση Πιλάβιου - Καπράλου για short selling

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συναντάται ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου προκειμένου να καταλήξουν στα ακριβή μέτρα για τον περιορισμό του short selling. Ύστατη λύση η κατάργηση.

Συνάντηση Πιλάβιου - Καπράλου για short selling
Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξη Πιλάβιο θα συναντηθεί σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος, προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν στα ακριβή μέτρα που θα λάβουν σχετικά με τον περιορισμό του short selling.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάργηση του short selling θα αποτελέσει την ύστατη λύση και πιθανότατα η απόφαση των δύο εκπροσώπων της κεφαλαιαγοράς θα αφορά σε μέτρα περιορισμού των short πωλήσεων.

Νωρίτερα, το euro2day μετέδωσε πως πιθανότατα και εντός της εβδομάδας αναμένεται απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επαναφορά του flagging στις πωλήσεις short, ως μία προσπάθεια αναχαίτισης των κερδοσκοπικών κινήσεων.

Μετά την καθολική απαγόρευση για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα του short selling στις χώρες ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστραλία και Ταϊβάν, η εγχώρια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα προχωρήσει κατ' αρχάς στο μέτρο αυτό, δοκιμάζοντας σε πρακτικό επίπεδο τη δυνατότητα αποφυγής της απαγόρευσης του short selling γενικότερα.

Σημειώνεται ότι το flagging είναι η ηλεκτρονική αποτύπωση των συναλλαγών short, με βάση την οποία γίνεται να διαπιστωθεί η κλίμακα των συναλλαγών αλλά και να εξαχθούν και στατιστικά στοιχεία από το Χ.Α.

Η σχετική απόφαση της Ε.Κ. θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v