Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Αναβαθμίζει τις τιμές ελληνικών τραπεζών

Αναβαθμίσεις στις τιμές-στόχους επτά ελληνικών και κυπριακών τραπεζών περιλαμβάνει έκθεση της Citi με ημερομηνία 13 Μαΐου. Τι βλέπει για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των ιδρυμάτων.    

Citi: Αναβαθμίζει τις τιμές ελληνικών τραπεζών
 Αναβαθμίσεις στις τιμές-στόχους επτά ελληνικών και κυπριακών τραπεζών περιλαμβάνει έκθεση της Citi με ημερομηνία13 Μαΐου.

Ο οίκος αλλάζει την τιμή-στόχο για την Εθνική στα 22 από 20 ευρώ, για την Alpha Bank στα 9 από 7,5 ευρώ, για τη Eurobank στα 8 από 6,5 ευρώ, για την Πειραιώς στα 8,5 από 7 ευρώ, για την Εμπορική στα 6,5 από 5 ευρώ, για την MPB στα 2,75 από 2,25 ευρώ και για την Τράπεζα Κύπρου στα 4,5 από 2,75 ευρώ.

Η τιμή-στόχος παραμένει αμετάβλητη για την Αγροτική στο 1 ευρώ και για το Τ.Τ. στα 5 ευρώ, ενώ οι συστάσεις είναι "buy" για τις Εθνική, MPB και Κύπρου, "hold" για τις υπόλοιπες και "sell" μόνο για την Αγροτική Τράπεζα.

Ο οίκος αναμένει οι ελληνικές τράπεζες να εμφανίσουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου αντίστοιχα των εκτιμήσεων, καθώς παρατηρούνται χαμηλότερα έσοδα από τόκους λόγω της πίεσης στα καταθετικά spreads. Ωστόσο, οι προσαρμογές του κόστους, η επανατιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αμβλύνουν την επίδραση, αναφέρει η Citi, που εκτιμά ότι η Εθνική -η οποία αναφέρεται ως το top pick του οίκου ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες- θα εμφανίσει ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου.

Η Citi εκτιμά ταυτόχρονα ότι η Εθνική Τράπεζα θα ωφεληθεί από την εικόνα της τουρκικής τραπεζικής, στην οποια τα περιθώρια έχουν βελτιωθεί σημαντικά.       

Παράλληλα, ο οίκος προχωρά σε αυξομειωτικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή των πιστωτικών ιδρυμάτων στα έτη 2009, 2010 και 2011.

Η Citi προβλέπει κέρδη πρώτου τριμήνου 69 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, 71 εκατ. για τη Eurobank, 338 εκατ. για την Εθνική, 84 εκατ. για την Τράπεζα Πειραιώς, 4,7 εκατ. για την Αγροτική, 0,8 εκατ. για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 54 εκατ. για την MPB, 58 εκατ. για την Τράπεζα Κύπρου, ενώ προβλέπει ότι η Εμπορική θα εμφανίσει ζημίες 168,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v