Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-P&K: Βελτιωμένο Q2 για τράπεζες

Τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των τραπεζών αναμένεται να επηρεαστούν θετικά από την ενίσχυση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου αλλά και από τις ευνοϊκές συνθήκες στο χρηματιστήριο προβλέπει η Εθνική - P&K.

Εθνική-P&K: Βελτιωμένο Q2 για τράπεζες
Τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου των τραπεζών αναμένεται να επηρεαστούν θετικά από την ενίσχυση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου αλλά και από τις ευνοϊκές συνθήκες στο χρηματιστήριο προβλέπει η Εθνική - P&K σε έκθεση με ημερομηνία 7 Αυγούστου.

Επιπρόσθετα, οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι εισηγμένες για τη συγκράτηση των δαπανών θα μπορούσαν να αυξήσουν την κερδοφορία, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.
 
Η Εθνική - P&K τονίζει ακόμη ότι το β΄ τρίμηνο είναι βελτιωμένο για τις εταιρίες, αλλά η αύξηση των τιμών στη Σοφοκλέους οδηγείται κυρίως από την ψυχολογία (sentiment).

Η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις τράπεζες.

Ειδικότερα, διατηρεί την τιμή-στόχο των 9 ευρώ για την Alpha ("neutral"), του 1,2 ευρώ για την ΑΤΕ ("underperform") και των 5,3 ευρώ για την Κύπρου ("outperform"). Επίσης, διατηρεί τα 8,6 ευρώ για τη Eurobank ("neutral"), τα 8,5 ευρώ για την Πειραιώς ("neutral"), τα 5,3 ευρώ για το Τ.Τ. ("neutral") και τα 2,6 ευρώ για την MPB.

---Εκτιμήσεις για το εξάμηνο των τραπεζών

Η χρηματιστηριακή παραθέτει και τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη εξαμήνου των τραπεζών.

Υπολογίζει κέρδη 178 εκατ. για την Alpha με πτώση 55,8%, ενώ για την Αγροτική βλέπει οριακή άνοδο 0,6% στα κέρδη, στα 77 εκατ. ευρώ. 

Όσον αφορά στην Τράπεζα Κύπρου, προβλέπει ότι τα κέρδη στο εξάμηνο θα υποχωρήσουν 34%, διαμορφούμενα στα 147 εκατ. ευρώ, ενώ για τη Eurobank εκτιμά πτώση 58,4% για τα κέρδη, στα 173 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς, αναμένει υποχώρηση των κερδών 55%, στα 117 εκατ. ευρώ, ενώ για το Τ.Τ. εκτιμά άνοδο 97% στα κέρδη εξαμήνου, στα 92 εκατ. ευρώ.

Για την MPB η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα σημειώσει πτώση 56% στα κέρδη, στα 91 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v