Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στα 86 εκ. τα κέρδη Q2, προβλέπει η HSBC

Στα 86 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 59% σε ετήσια βάση, θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη β' τριμήνου της Alpha Bank σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο στα 8,1 ευρώ.

Alpha: Στα 86 εκ. τα κέρδη Q2, προβλέπει η HSBC
Στα 86 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 59% σε ετήσια βάση, θα διαμορφωθούν τα κέρδη β' τριμήνου της Alpha Bank σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο στα 8,1 ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα επιβαρυνθούν από την αύξηση των προβλέψεων, που θα αντισταθμίσουν την ισχυρή παραγωγή βασικών εσόδων. 

Το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων επί του συνόλου του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,7%, αυξημένο κατά 40 μονάδες βάσης σε σχέση με το α' τρίμηνο. 

Προβλέπει δε ότι οι προβλέψεις της Alpha για επισφάλειες θα διαμορφωθούν στα 170 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο έναντι 157 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο. 
 
Παράλληλα, εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ισχυρά βασικά έσοδα, και αύξηση εσόδων από συναλλαγές, στα 35 εκατ. ευρώ έναντι 30 εκατ. ευρώ στο Q1. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των λειτουργικών εσόδων κατά 5% σε τριμηνιαία βάση.

Τα κέρδη προ προβλέψεων της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 276 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με το α' τρίμηνο.

Η Alpha ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου στις 25 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v