Moody’s: "Καμπανάκι" για νέα υποβάθμιση Ελλάδας

Yπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης του ελληνικού χρέους προχώρησε σήμερα η Moody's. Τι δήλωσε η επικεφαλής αναλύτρια της Moody’s στην Ελλάδα, Sarah Carlson στον Dow Jones Newswire.

Moody’s: Καμπανάκι για νέα υποβάθμιση Ελλάδας
Yπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης του ελληνικού χρέους προχώρησε σήμερα η Moody's.Τι δήλωσε η επικεφαλής αναλύτρια της Moody’s στην Ελλάδα, Sarah Carlson στον Dow Jones Newswire.

Αναλυτικά, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s έθεσε υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, που σήμερα διαμορφώνεται στο ΒΑ1.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι υπάρχει ενδεχόμενο ακόμη και υποβάθμισης κατά πολλές βαθμίδες εάν δεν σταθεροποιηθεί ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ εντός των επόμενων 3-5 ετών ή η στήριξη από την Ε.Ε. αποδειχθεί λιγότερο ισχυρή μετά το 2013. 

Η Moody’s ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να υποβαθμιστούν οι αξιολογήσεις των ομολόγων τόσο σε εγχώριο όσο και ξένο νόμισμα.

Τόνισε ότι επικεντρώνεται για την αναθεώρηση στην ονομαστική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τον παράγοντα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής αναλύτρια της Moody’s στην Ελλάδα, Sarah Carlson σε συνέντευξή της στο Dow Jones Newswire ανέφερε ότι αποφασιστικό ρόλο στην προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, έπαιξε η αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους από τη Eurostat.

Επιπλέον τόνισε ότι "είναι άλλο να περνάς ένα νόμο προς ψήφιση και άλλο να τον εφαρμόζεις καθώς η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές πολιτικές αντιδράσεις".

Ωστόσο επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει κάνει φέτος σημαντική πρόοδο σε θέματα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v