"Φωτιά" στα spreads ευρωπεριφέρειας μετά την ΕΚΤ

Ανοδικά κινούνται τα spreads των ομολόγων στα κράτη της ευρωπεριφέρειας λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Φωτιά στα spreads ευρωπεριφέρειας μετά την ΕΚΤ
Έντονα ανοδικά κινούνται τα spreads των ομολόγων στα κράτη της ευρωπεριφέρειας μετά τις δηλώσεις -και κυρίως τις διαψεύσεις- από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι και λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν αναμένεται μαζική παρέμβαση από την ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων, ενώ διέψευσε επίσης τα σενάρια "μόχλευσης" μέσω ΔΝΤ. 

Έντονα ανοδικά κινούνται τα spreads και στην Ιταλία, όπου τα spreads των 10ετών ομολόγων σημειώνουν άνοδο στις 486 μονάδες βάσης με την απόδοση στο 6,9%. Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, η απόδοση του 10ετούς βρισκόταν στο 6,43%.

Στην Ισπανία το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 386 μονάδες βάσης με την απόδοση στο 5,76%. Άνοδος 25 μονάδων για την απόδοση του 2ετούς, στο 5,23%. Πριν από την ομιλία του Μ.Ντράγκι η απόδοση του 10ετούς είχε διαμορφωθεί στο 5,41%.

Στην Πορτογαλία το spread του 10ετούς ομόλογου κυμαίνεται στις 1.104μονάδες βάσης με την απόδοση στα επίπεδα του 12,95%.

Στη Γαλλία το spread των 10ετών έναντι του γερμανικού Bund κινείται στις 134μ.β. με απόδοση στο 3,381%, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης το spread βρισκόταν στις 114 μονάδες βάσης.

"Αυτό που είπε σήμερα ο Ντράγκι μπορεί να συμπυκνωθεί σε μια φράση. Κάνουμε περισσότερα από ότι χρειάζεται για τις τράπεζες, αλλά όχι για τις κυβερνήσεις" δήλωσε στο Bloomberg ο Μοhit Kumar, αναλυτής της Deutsche Bank στο Λονδίνο.

"H μπάλα βρίσκεται ακόμα στο γήπεδο των πολιτικών, αυξάνοντας την πίεση στους ηγέτες της Ε.Ε να βρουν μακροπρόθεσμες λύσεις για την κρίση χρέους. Αυτά δεν είναι ευχάριστα προλεγόμενα για τα ομόλογα της περιφέρειας" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v