Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αλλάζει σε δείκτες FTSE Mid 40-Small Cap 80

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου εισέρχεται στον Mid 40 σε αντικατάσταση του Πλαίσιου, αποφάσισε η Συμβουλευτική Επιτροπή για την αναθεώρηση των Δεικτών FTSE/Χ.Α. κατά την σημερινή της συνεδρίαση στα πλαίσια της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του euro2day.gr.

Τι αλλάζει σε δείκτες FTSE Mid 40-Small Cap 80
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου εισέρχεται στον Mid 40 σε αντικατάσταση του Πλαίσιου, αποφάσισε η Συμβουλευτική Επιτροπή για την αναθεώρηση των Δεικτών FTSE/Χ.Α. κατά την σημερινή της συνεδρίαση στα πλαίσια της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του euro2day.gr.

Η νέα σύνθεση των Δεικτών FTSE/Χ.Α. θα ισχύσει από την συνεδρίαση της Πέμπτης 1 Ιουνίου 2006.

Επίσης η Επιτροπή αποφάσισε την εισαγωγή 11 εταιριών στον Small Cap 80 και τη διαγραφή αντίστοιχου αριθμού εταιριών:

* ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤEΡΤΖΕΝΤ (ΚΟ)

* ΝΕΛ (ΚΟ)

* ΕΛ. ΒΙΟΜ. ΖΑΧΑΡΗΣ (ΚΑ)

* ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ (ΚΟ)

* ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ (KO)

* ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΚΑ)

* SOLVENCY ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚO)

* ΑΤΛΑΝΤΙΚ (ΚΟ)

* ΕΤΕΜ (ΚΑ)

* ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (ΚΟ)

* ΔΕΛΤΑ PROJECT (ΚΟ)

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε τις ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των Δεικτών FTSE/Χ.Α.:

- στον Δείκτη FTSE/Χ.Α. 20, δεν προέκυψαν προσθήκες - διαγραφές από τον Δείκτη. Εγκρίθηκε μια (1) μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής.

- στον Δείκτη FTSE/Χ.Α. Mid 40, εγκρίθηκε μια (1) προσθήκη και μια (1) διαγραφή καθώς και πέντε (5) μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής. Ειδικότερα, προστίθεται η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου και διαγράφεται η μετοχή της Πλαίσιο Computers.

- στον Δείκτη FTSE/Χ.Α. International, εγκρίθηκαν δέκα (10) προσθήκες και καμιά (0) διαγραφή καθώς και έξι (6) μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής. Ειδικότερα, προστίθενται οι εξής μετοχές: Proton Bank, Χαλκόρ, Ιασώ, Altec, Goody’s, FORTHnet, Καρδασιλάρης, ΟΛΘ, Elmec Sport και Νίκας.

- στον Δείκτη FTSE/Χ.Α. SmallCap 80, εγκρίθηκαν έντεκα (11) προσθήκες και έντεκα (11) διαγραφές καθώς και τέσσερις (4) μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής.

Οι 11 προσθήκες στον SmallCap 80 είναι οι εξής: Lamda Detergent, ΝΕΛ, ΕΒΖ, Creta Farm, Πήγασος, Πλαστικά Κρήτης, Solvency, Ατλάντικ, ΕΤΕΜ, Αττικές Εκδόσεις και Δέλτα Project.

Οι 11 διαγραφές στον SmallCap 80 είναι οι εξής: Ridenco, Αλμα Ατέρμων, Revoil, AS Company, Κορδέλλου, Veterin, Εβροφάρμα, Διεκάτ, Κτήμα Λαζαρίδη, Νάκας και Δρομέας.

- στον Δείκτη FTSE/Χ.Α. 140, εγκρίθηκαν δεκαέξι (16) προσθήκες και έντεκα (11) διαγραφές καθώς και έντεκα (11) μεταβολές του ποσοστού συμμετοχής.

Οι 16 προσθήκες στον FTSE/Χ.Α. 140 είναι οι εξής: Κύπρου, Proton Bank, Χαλκόρ, Ιασώ, Goody’s, Lamda Detergent, ΝΕΛ, ΕΒΖ, Creta Farm, Πήγασος, Πλαστικά Κρήτης, Solvency, Ατλάντικ, ΕΤΕΜ, Αττικές Εκδόσεις και Δέλτα Project.

Οι 11 διαγραφές στον FTSE/Χ.Α. 140 είναι οι εξής: Ridenco, Αλμα Ατέρμων, Revoil, AS Company, Κορδέλλου, Veterin, Εβροφάρμα, Διεκάτ, Κτήμα Λαζαρίδη, Νάκας και Δρομέας.

Σημειώνεται ότι λόγω των παραπάνω αλλαγών στην σύνθεση των δεικτών θα πραγματοποιηθούν και αντίστοιχες αλλαγές στην σύνθεση των Κλαδικών Δεικτών FTSE/Χ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επόμενη αναθεώρηση το κριτήριο της ρευστότητας θα υπολογισθεί χωρίς τα πακέτα.

---Οι αλλαγές στις σταθμίσεις

Αλλαγές υπήρξαν και στις σταθμίσεις 5 μετοχών του δείκτη Mid 40. Ειδικότερα οι νέες σταθμίσεις είναι: Jumbo (75%, από 50%), Δέλτα Συμμετοχών (75% από 40%), Τράπεζα Αττικής (20% από 30%), Τέρνα (50% από 40%) και Τηλέτυπος (75% από 50%).

Στο δείκτη FT 20 η στάθμιση της Βιοχάλκο διαμορφώνεται στο 50% από 75%.

Στο δείκτη Small Cap 80 υπήρξαν αλλαγές στις σταθμίσεις 4 μετοχών: Της Ειδησεοφωνικής (75% από 40%), του Μπάρμπα Στάθη (20% από 30%), της Ηλεκτρονικής Αθηνών (30% από 20%) και της Kego (30% από 20%).

Στο δείκτη FTSE 140 παρουσιάστηκαν μεταβολές στη στάθμιση 11 μετοχών: Βιοχάλκο (50% από 75%), Jumbo (75% από 50%), Δέλτα Συμμετοχών (75% από 40%), Αττικής (20% από 30%), Τέρνα (50% από 40%), Τηλέτυπος (75% από 50%), FORTHnet (20% από 30%), Ειδησεοφωνική (75% από 40%), Μπάρμπα Στάθης (20% από 30%), Ηλεκτρονική Αθηνών (30% από 20%) και Kego (30% από 20%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v