Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καπράλος: Ελληνικό road show σε Λονδίνο (update)

Διήμερο για την Ελληνική Αγορά διοργανώνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Λονδίνο από το ΧΑ σε συνεργασία με το Bloomberg. Στη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστούν εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν ανήκουν όμως στον FTSE 20.

Καπράλος: Ελληνικό road show σε Λονδίνο (update)
Διήμερο για την Ελληνική Αγορά διοργανώνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Λονδίνο από το ΧΑ σε συνεργασία με το Bloomberg.

Στη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστούν εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν ανήκουν όμως στον FTSE 20.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής περί τις 30-35 εταιρείες.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΧΑ Σπύρος Καπράλος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση εισηγμένων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Καπράλος επισήμανε ότι στρατηγικός στόχος του ομίλου της ΕΧΑΕ είναι να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, με στόχο να ενδυναμωθεί η ελληνική κεφαλαιαγορά και να αναδειχθεί σε αξιόπιστο συνομιλητή και εν δυνάμει σε οποιαδήποτε περιφερειακή συμμαχία.

Οι εξελίξεις στα χρηματιστήρια της περιοχής δεν είναι τόσο γρήγορες, κατά τον κ.Καπράλο.

Ο όμιλος της ΕΧΑΕ θα αξιολογήσει κατά πόσο συμφέρει η κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά του 44% του χρηματιστηρίου της Σόφιας, όταν και εφ όσον το βουλγαρικό δημόσιο προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό.

Σε ότι έχει να κάνει με την πορεία του δείκτη στο ΧΑ τον τελευταίο καιρό, ο κ.Καπράλος επισήμανε ότι οι αγορές συνεχίζουν να έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα και μεταπτώσεις, ωστόσο εξέφρασε αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα ισορροπήσουν.

Σχετικά με τις αλλαγές του χρηματιστηριακού τοπίου διεθνώς, ο πρόεδρος του ΧΑ επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει κύκλος ριζικών αλλαγών στο πλαίσιο των οποίων αυτή τη στιγμή τα χρηματιστήρια της Ευρώπης παραμένουν εκτός συμμαχιών, πλην της Γερμανίας και των Σκανδιναβικών χωρών.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τις προθέσεις του ΧΑ, ο κ. Καπράλος είπε ”το ΧΑ μιλάει με όλους, αλλά θέτουμε ως στρατηγικό μας στόχο τη ΝΑ Ευρώπη”.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα για τη νοοτροπία ορισμένων εισηγμένων εταιρειών από τη Θεσσαλονίκη και κυρίως του δημοσίου τομέα, απηύθυνε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΧΑ Σπύρος Καπράλος.

Ανοίγοντας την εκδήλωση για την παρουσίαση της δραστηριότητας εισηγμένων εταιρειών από την Θες/νίκη, ο κ. Καπράλος καταδίκασε την απόφαση ορισμένων εταιρειών που ακύρωσαν την τελευταία στιγμή, όπως είπε, τη συμμετοχή τους.

”Υπήρχαν ορισμένες υπό κρατικό έλεγχο που αποφάσισαν να μην έρθουν”, υπογράμμισε ο κ.Καπράλος.

Όπως είπε ο ίδιος, ”αυτό συνιστά μια μορφή αλαζονείας και εμείς το καταδικάζουμε”.

Οι κρατικές εταιρείες που δεν θα συμμετάσχουν τελικά στην εκδήλωση είναι η ΕΒΖ και η ΕΥΑΘ και ο ΟΛΘ. Επίσης, ακύρωσαν τη συμμετοχή τους οι Sato και Αφοι Μεσοχωρίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΘΕ, κ.Παπάντος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη ”να μη δούμε άλλη αλαζωνεία και η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΧΑ και της ΕΘΕ και γίνεται για πρώτη φορά.

Αθηνά Καλαΐτζόγλου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v