Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέντε νέοι στους ”Μεγάλους” του ΧΑ

Πέντε νέες εταιρίες (Υγεία, Euromedica, Παντεχνική, Νηρεύς και Δέλτα Project περνούν στην κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στη θέση των Τρ. Αττικής, ΟΛΠ, Α-Β, Νίκας και Hyatt, όπως αποφάσισε σήμερα το ΔΣ του Χρηματιστηρίου. Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στις κατηγορίες διαπραγμάτευσης.

Πέντε νέοι στους ”Μεγάλους” του ΧΑ
Πέντε νέες εταιρίες (Υγεία, Euromedica, Παντεχνική, Νηρεύς και Δέλτα Project περνούν στην κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στη θέση των Τρ. Αττικής, ΟΛΠ, Α-Β, Νίκας και Hyatt, όπως αποφάσισε σήμερα το ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

Επίσης, ”κίτρινη κάρτα” για την παραμονή τους στη Μεγάλη κεφαλαιοποίηση δέχονται οι εταιρίες FG Europe, Τεγόπουλος, Καθημερινή και Altec, ενώ σε επιτήρηση τίθεται η μετοχή της Vivere.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές στις κατηγορίες διαπραγμάτευσης θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2006.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την υπαγωγή των εταιριών στις διάφορες Κατηγορίες, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Χ.Α. κατά την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση.

Με βάση τα ανωτέρω, το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε τα εξής:

Α) Ένταξη στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

Οι μετοχές των κάτωθι 5 εταιριών μεταφέρονται από την κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης:

1. ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε. (ΚΟ)

2. EUROMEDICA A.E. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΟ)

3. ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. (ΚΟ)

4. ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ Α.Ε. (ΚΟ)

5. ΔΕΛΤΑ PROJECT A.E. (ΚΟ)

Σημειώνεται ότι οι μετοχές των εταιριών ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ Α.Β.Ε.Ε., ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. και ΑΕΓΕΚ Α.Ε. δεν εντάσσονται στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης λόγω συμμετοχής στον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας.

Β) Μεταφορά από την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης

Οι μετοχές των κάτωθι 2 εταιριών μεταφέρονται από την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης διότι δεν πληρούν το κριτήριο της διασποράς (> 20%) σε 2 διαδοχικές αναθεωρήσεις.

1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ A.E. (ΚΟ)

2. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. (ΚΟ)

Γ) Μεταφορά από την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών

Οι μετοχές των κάτωθι 3 εταιριών μεταφέρονται από την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών.

1. ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (ΚΟ) Εμπορευσιμότητα (3,5%)

2. Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΚΟ) Διασπορά (8,2%)

3. REGENCY ENTERTAINMENT ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.(ΚΟ)Διασπορά (9,2%))

Ως συνέπεια της ανωτέρω μεταφοράς της εταιρίας REGENCY ENTERTAINMENT ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.(ΚΟ) αναστέλλεται από αύριο 5 Οκτωβρίου 2006, η διαπραγμάτευση του Συμβολαίου Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί της συγκεκριμένης μετοχής.

Δ) Παραμονή στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης

Οι μετοχές των κάτωθι 4 εταιριών, κατά την αναθεώρηση της ένταξης κινητών αξιών, δεν πληρούν ένα τουλάχιστον από τα κριτήρια που προβλέπονται στο άρθρο 210, αλλά παραμένουν μέχρι την επόμενη αναθεώρηση στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, αφού ο κανονισμός προβλέπει ότι η μεταφορά από τη κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης σε αυτή της Μεσαίας και Μικρής γίνεται εφόσον δεν πληρούν κάποιο από τα κριτήρια σε 2 διαδοχικές αναθεωρήσεις.

1. F.G. EUROPE A.E. (KO) Διασπορά (14%)

2. Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. (ΚΟ) Κεφαλαιοποίηση (93,2 εκ. €)

3. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε. ΕΚΔ.ΕΝΤΥΠΩΝ-ΜΜΕ (ΚΟ) Κεφαλαιοποίηση (98,1 εκ.€) Εμπορευσιμότητα (7,8%), Διασπορά (19,5%)

4. ALTEC A.B.E.E. (ΚΟ) Συμμετοχή στο Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας

Ε) Μεταφορά από την κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης

Οι μετοχές των κάτωθι 2 εταιριών μεταφέρονται από την κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης.

1. ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε. (ΠΑ)

2. ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε. (ΚΟ)

Οι παραπάνω μετοχές μεταφέρονται στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης λόγω αύξησης της εμπορευσιμότητας τους, κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 50% από το προηγούμενο εξάμηνο.

ΣΤ) Ένταξη στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών

Οι μετοχές των κάτωθι 5 εταιριών μεταφέρονται από την κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών.

1. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (ΚΑ) Εμπορευσιμότητα (4,5%)

2. ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. (ΚΟ) Εμπορευσιμότητα (4,9%)

3. INFORMER A.E. (ΚΟ) Εμπορευσιμότητα (2,2%)

4. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ΚΟ) Εμπορευσιμότητα (4,3%)

5. ΩΜΕΓΑ Α.Ε.Ε.Χ. (ΚΟ)Spread δωδεκαμήνου (6%)

Όλες οι παραπάνω αλλαγές στις κατηγορίες διαπραγμάτευσης θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2006.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές ο συνολικός αριθμός των εταιριών που διαπραγματεύονται στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης παραμένει αμετάβλητος (83).

ΣΤ) Ένταξη στην κατηγορία Επιτήρησης

Οι μετοχές της εταιρίας VIVERE ENTERTAINMENT ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. μεταφέρονται στην κατηγορία Επιτήρησης από αύριο Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2006, λόγω αρνητικού EBITDA στις μητρικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της 30/06/2006.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε:

• την απόκτηση της ιδιότητας του εξ’ αποστάσεως Μέλους της Αγοράς Αξιών του ΧΑ από την εταιρία – Μέλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ”THE CYPRUS INVESTMENT AND SECURITIES CORPORATION LIMITED (CISCO)” στο πλαίσιο της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών ΧΑ –XAK.

• την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 2.832.877 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”MARFIN FINANCIAL GROUP A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, που προέκυψαν από μετατροπή α) 99.112 ομολογιών σε 828.936 μετοχές του εκδοθέντος την 12.6.2003 Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου και β) 1.813.750 ομολογιών σε 2.003.941 μετοχές του εκδοθέντος την 19.12.2001 Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου 2006

• την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 80 νέων κοινών και των 60 νέων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου 2006.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση

• ενημερώθηκε για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας ”ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΑΝΩΝ ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ” σε ”ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ”, με διακριτικό τίτλο ”ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ”, η οποία ισχύει από την 9η Οκτωβρίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v