Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Τι σημαίνει για ΧΑ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

O διεθνής οίκος βλέπει αυξημένες πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης. Ποιες μετοχές θεωρεί πως είναι καλύτερα «προφυλαγμένες» από αλλαγή στο Μαξίμου. Η εικόνα για τις τράπεζες. Οι έξι μετοχές με σύσταση buy.

Citi: Τι σημαίνει για ΧΑ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
To αυξημένο πολιτικό ρίσκο και η πτώση των διεθνών αγορών δημιουργούν πιέσεις στο χρηματιστήριο, διαπιστώνει η Citigroup σε report όπου αναλύει την πιθανή επίδραση στις ελληνικές μετοχές μιας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη Citi υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως προβλέπει, καμία κυβέρνηση δεν θα είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει πλήρως τα κέρδη που πέτυχε η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, κυρίως τη δημοσιονομική σταθερότητα και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Η Citi τονίζει ότι τα θεμελιώδη για τις επιχειρήσεις βελτιώνονται υποβοηθούμενα από την αύξηση των εσόδων και τη λειτουργική μόχλευση.

Εκτιμά ότι τα ετήσια κέρδη ανά μετοχή των εταιριών (πλην των τραπεζών) θα ενισχυθούν 13% την περίοδο 2015-2016. Bραχυχρόνια εκτιμά αυξημένη μεταβλητότητα για τις μετοχές λόγω του πολιτικού ρίσκου.

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές, ξεχωρίζει τον ΟΤΕ και την Aegean ως δύο περιπτώσεις εισηγμένων που δεν θα επηρεαστούν δραματικά από πιθανή αλλαγή κυβέρνησης.

Ο ΟΤΕ διαθέτει ισχυρό ισολογισμό και αναμένεται να ευνοηθεί από την ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης και την αύξηση στο μέσο έσοδο ανά χρήστη (στο κομμάτι της κινητής).

Η Αegean «είναι σωστά τοποθετημένη» ώστε να ευνοηθεί από την άνοδο του τουρισμού, αναφέρει η Citi, τονίζοντας παράλληλα τις συνέργειες με την Olympic.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ εκτιμά ότι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση θα καταστεί λιγότερη πιθανή αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία.

Για τις τράπεζες επισημαίνει ότι το επενδυτικό τους story βασίζεται στην οικονομική ανάκαμψη και στη μείωση της ανεργίας και των κόκκινων δανείων.

Έτσι, συνεχίζει η Citi, μια μεταβολή από την τρέχουσα οικονομική κατεύθυνση με λιγότερη δημοσιονομική πειθαρχία και πιο ακριβό δανεισμό από το εξωτερικό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη.

Ο διεθνής οίκος επιλέγει την Εθνική ως προτιμώμενη μετοχή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική τράπεζα αξιολογεί με buy έξι μετοχές: ΔΕΗ (τιμή-στόχος 13 ευρώ), Aegean (8,9 ευρώ), ΟΤΕ (15 ευρώ), Πειραιώς (1,7 ευρώ), Εθνική (3 ευρώ) και Alpha (0,80 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v