Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την εισαγωγή της Aegean ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας ”ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Την εισαγωγή της Aegean ενέκρινε το ΔΣ του ΧΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας ”ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• Των 24.502.416 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD”, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 23η Απριλίου 2007.

• των 2.088.570 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 26η Απριλίου 2007.

• των 328.963 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό του συγκροτήματος. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 25η Απριλίου 2007.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για:

• α) την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”MARFIN FINANCIAL GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” από 7,89 ευρώ σε 11,46 ευρώ και β) την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της ίδιας εταιρίας, από 11,46 ευρώ σε 0,54 ευρώ και αναλογική επιστροφή του ποσού 10,92 ευρώ ανά μετοχή, με καταβολή μετρητών στους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με την νέα ονομαστική αξία ευρώ 0,54 ευρώ ανά μετοχή και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου, ορίστηκε η 26η Απριλίου 2007.

• την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας της εταιρίας ”ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΣΟΓΛΟΥ A.E. - DELONGHI” σε ”VELL INTERNATIONAL GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ” και του διακριτικού της τίτλου από ”ΣΠ.ΤΑΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. - DELONGHI” σε ”VELL GROUP A.E.”, η οποία ισχύει από την 24η Απριλίου 2007.

• την αλλαγή διακριτικού τίτλου της εταιρίας ”ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ” από ”ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΡΡΕ” σε ”ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ”, η οποία ισχύει από την 24η Απριλίου 2007.

• τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε.” λόγω ακύρωσης 4.181.387 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 25η Απριλίου 2007.

• τη σύνταξη του πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ALMA ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε.”, σχετικά με την εξαγορά του 70% των μη εισηγμένων εταιριών ”STERLING SHIPHOLDINGS SA” και ”PYRAMID NAVIGATION INC”. Το Χρηματιστήριο θα ζητήσει τη συμπλήρωση του πληροφοριακού σημειώματος, με περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη μεταβολή της δραστηριότητάς της.

• τη σύνταξη του πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας ”ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΣΟΓΛΟΥ Α.Ε. - DELONGHI”, σχετικά με την εξαγορά του 100% της μη εισηγμένης εταιρίας ”ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΕΛΛΑΝΗ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΑΙ - ΠΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΑΙ - ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”. Το Χρηματιστήριο θα ζητήσει τη συμπλήρωση του πληροφοριακού σημειώματος, με τη δημοσίευση της έκθεσης του ελεγκτικού οίκου που διενήργησε την αποτίμηση της εξαγοραζόμενης.

Και ενέκρινε:

• Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης ”CENTRIC MULTIMEDIA S.A.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”MERIT ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της παραπάνω εισηγμένης τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2007.

• Την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή από το μέλος του ΧΑ ”ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.” για τη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ ”Δικαιωμάτων Προαίρεσης επί Μετοχών” των εταιριών ”ΟΤΕ Α.Ε.”, ”ΔΕΗ Α.Ε.” και ”ΟΠΑΠ Α.Ε.” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω παράγωγων προϊόντων τη Τρίτη 24 Απριλίου 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v