Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ισχυρή αύξηση κερδών το Q3 βλέπει η IBG

Εκτίναξη σε EBITDA και κερδοφορία θα εμφανίσει το γ' τρίμηνο ο όμιλος Μυτιληναίου, λόγω των ισχυρών τιμών του αλουμινίου και της μείωσης του κόστους χρηματοδότησης, προβλέπει η IBG. Διατηρεί σύσταση "buy" για τη μετοχή. Τι προβλέπει για Μέτκα.

Μυτιληναίος: Ισχυρή αύξηση κερδών το Q3 βλέπει η IBG

Στα 15,7 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος το γ' τρίμηνο, από 8,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί στόχο στα 7,5 ευρώ και σύσταση "buy" για τη μετοχή. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι ισχυρές τιμές αλουμινίου αναμένεται να στηρίξουν τα αποτελέσματα της εισηγμένης. 

Όπως προβλέπει, ο τζίρος αναμένεται να υποχωρήσει κατά 15% σε ετήσια βάση, στα 272 εκατ. ευρώ το Q3 λόγω των πωλήσεων ενέργειας. 

Ωστόσο, τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να αυξηθούν κατά 35% στα 55,4 εκατ. ευρώ (σημειώνεται ότι τα ΕΒΙΤDA του ομίλου στο γ΄τρίμηνο του 2013 επηρεάστηκαν από τα έκτακτα κέρδη από την απόφαση της διαιτησίας για τη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρισμού της Αλουμίνιον).

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αναμένεται να ενισχυθούν από τις μειωμένες πληρωμές τόκων, λόγω της μείωσης των επιτοκίων.   

Όσον αφορά στη Μέτκα, η χρηματιστηριακή προβλέπει τζίρο κοντά στα περυσινά επίπεδα το γ' τρίμηνο, στα 115,5 εκατ. ευρώ και οριακή υποχώρηση των EBITDA κατά 3% στα 18,4 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει εκτίναξη των EBITDA του κλάδου αλουμινίου στα 25 εκατ. ευρώ, με αύξηση τζίρου 11%, στα 128 εκατ. ευρώ.

Η Μυτιληναίος ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v