Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Κόβει τις τιμές στόχους για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank,Πειραιώς

Νέες χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει η Barclays για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Αιτία το αυξημένο πολιτικό ρίσκο. Εκτιμά πρόωρες εκλογές, επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μετεκλογικές συμμαχίες.

Barclays: Κόβει τις τιμές στόχους για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank,Πειραιώς

Σε μείωση των τιμών-στόχων για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησε η Barclays σε σχετική έκθεση με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, επικαλούμενη το πολιτικό ρίσκο.

Συγκεκριμένα, η τιμή -στόχος της Alpha Bank μειώνεται στα 0,82 ευρώ από 0,92 ευρώ προηγουμένως, με την σύσταση Overweight να παραμένει.

Σε ό,τι αφορά την Eurobank η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 0,39 ευρώ από 0,46 ευρώ πριν (αμετάβλητη η σύσταση Equalweight).

Για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ο διεθνής οίκος κόβει την τιμή-στόχο στα 2,31 ευρώ από 3,14 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση Overweight.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 1,42 ευρώ από 2,12 ευρώ προηγουμένως με τη σύσταση Equalweight αμετάβλητη.

Ο διεθνής οίκος βλέπει break even για τις τράπεζες κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ δηλώνει ότι από τις τέσσερις προτιμά την Alpha Bank.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, εκτιμά πως το θέμα της προεδρικής εκλογής είναι πιθανό να πυροδοτήσει κοινοβουλευτικές εκλογές και γενικότερη πολιτική κρίση, υπογραμμίζει η Barclays.

H νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι περίπου προεξοφλημένη ωστόσο το θέμα πλέον είναι ποιες υποχωρήσεις θα είναι διατεθειμένος να κάνει για να προσελκύσει συμμαχίες αλλά και το πόσο θα επηρεαστεί η κερδοφορία των τραπεζών από μια καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων, τονίζει η Barclays.

Σύμφωνα με τον οίκο οι ανεξάρτητοι βουλευτές κατά πάσα πιθανότητα δεν θα στηρίξουν τον κυβερνητικό υποψήφιο για την προεδρία και ως εκ τούτου η χώρα θα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές αλλά δεν θα κερδίσει την αυτοδυναμία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και ενδεχομένως να εγκαταλείψει ορισμένες από τις πιο ριζοσπαστικές προτάσεις της ώστε να προσελκύσει πολιτικές συμμαχίες για να σχηματίσει κυβέρνηση, τονίζει η Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v