Grivalia: Στα €8,9 κόβει την τιμή η Euroxx

Το αυξημένο πολιτικό ρίσκο λόγω των εκλογών για την Προεδρία της Δημοκρατίας ίσως αποτρέψει την Grivalia από το να κινηθεί όσο επιθετικά θα ήθελε σε ότι αφορά το επενδυτικό της πρόγραμμα, λέει η Euroxx. Υποβαθμίζει την σύσταση σε "Equalweight".

Grivalia: Στα €8,9 κόβει την τιμή η Euroxx

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Grivalia Properties στα 8,90 ευρώ ανά μετοχή, από 9 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 2 Δεκεμβρίου η Euroxx Securities, υποβαθμίζοντας παράλληλα την σύσταση σε "equalweight" από "overweight".

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η διοίκηση της εταιρείας έκανε λόγο για επιθετικό πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ το διάστημα 2015-2017, με το μεγαλύτερο μέρος του να αφορά τα εμπορικά ακίνητα και τα βιομηχανικά κτήρια, ενώ ένα μικρό μέρος θα κατευθυνθεί προς τις ενεργειακές αναβαθμίσεις υφιστάμενων κτηρίων.

Η Euroxx εκτιμά πως η Grivalia έχει περιθώριο να χρησιμοποιήσει 670 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια τέτοια επέκταση.

Παράλληλα, δηλώνει πιο επιφυλακτική σε σχέση με την Grivalia και αναμένει νέες αγορές ύψους 100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2017 με αποδόσεις 7-9% (έναντι του 8-10% που είναι η τρέχουσα απόδοση). Το 2014 η Grivalia ανακοίνωσε νέα deals αξίας μόλις 6,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, το αυξημένο πολιτικό ρίσκο λόγω των επερχόμενων εκλογών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2015 που ενδέχεται να οδηγήσει σε βουλευτικές εκλογές και μια πιθανή αλλαγή στην κυβέρνηση, ίσως να αποτρέψουν την Grivalia από το να διαθέσει κεφάλαια τόσο επιθετικά όσο θα ήθελε.

Έτσι, η Euroxx προχωρά σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας κατά 3-5% για το διάστημα 2014-2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v